Asuntomessuilla toteutetaan unelmia – tältä messualue näyttää nyt

Janne Ruohosen messuille rakennettavan unelmatalon sisäseinätkin ovat tiilen väriset. Olohuoneen korkeus on seitsemän metriä.

Toni Tervo

Talot kohoavat Kivistössä.

Toni Tervo

Janne Ruohosen talossa on sisällä parveke.

Toni Tervo

Messuille tulee yhteensä 28 pientaloa.

Toni Tervo

Taloja on monen muotoisia.

Toni Tervo

Messurakentajilla on aikaa toukokuuhun saakka.

Toni Tervo

<Ingressi>KOTI   Messuilla kiinnitetään huomiota tehokkaaseen asumiseen.</Ingressi>


Kivistöön nousevalla ensi kesän asuntomessualueella on täysi tohina käynnissä.

Messualueella on tarkoitus olla 10. heinäkuuta valmiina 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa kävijöiden tutkittavaksi. Tällä hetkellä työt etenevät aikataulussa ja kaikissa kohteissa runko alkaa olla jo paikallaan.

Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo, että noin yhdeksän hehtaarin kokoinen messualue on aiempia vuosia tiiviimpi ja siinä korostuu maankäytön tehokkuus sekä kerrostaloasuminen.

– Alue on pienimpiä Asuntomessujen historiassa. Pääkaupunkiseudun vaikutus näkyy tilan tehokkaana käyttämisenä ja siinä, että meidän pitää jatkuvasti kehittää uusia asumismuotoja. Sanoisinkin, että messut tulevat olemaan asumisen kehittämisen messut, jossa etsimme ratkaisuja näihin haasteisiin.

– Kaikkiaan messualueelle tulee noin 350 uutta asuntoa, mikä on sata enemmän kuin viime vuonna, hän lisää.

Messualueelle tulee noin 350 uutta asuntoa.”

Uutta kerrostaloasumista edustavat muun muassa Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettava puukerrostalo sekä ”avaimeton” kerrostalo, jonka eteisessä on verkko-ostamista silmällä pitäen palvelueteinen. Tähän eteiseen tavaroiden kuljettaja pääsee vapaasti pääsemättä itse asuntoon.

Myös omakotiasumiseen on haettu uusia innovaatioita. Messuilta löytyy muun muassa talo, jossa on kaareva sauna. Myös energiatehokkuus ja ekologisuus ovat kohteissa isossa roolissa. Yksi kohteista on esimerkiksi ekotehokas kaupunkipuutalo, jossa on viherkatto.

Janne Ruohosen tulevaan unelmataloon on tarkoitus tulla lämpökatto. Tavoitteena on niin sanottu nollaenergiatalo, eli asumus tuottaisi energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa. Miehen haavetalossa on myös seitsemän metriä korkea olohuone, sekä tiilen väriset sisäpinnat.

– Yhdessä suunnittelijamme kanssa pidimme tiilen väristä julkisivussa niin paljon, että halusimme sitä myös sisään. Korkea olohuone tuo avaruutta ja se mahdollistaa ranskalaisen parvekkeen. Sieltä voimme vaimoni kanssa katsella kahden poikamme ja pienen koiran touhuamista, mies maalailee kävellessään ympäri puolivalmista taloaan.

Messut käynnistyvät heinäkuussa


Vantaan Asuntomessut järjestetään 10.7.–9.8. Kivistössä.

Messujen jälkeen perheet pääsevät muuttamaan taloihinsa.

Messualueelle nousee 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa.

Kerrostaloihin tulee vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja sekä omistusasuntoja.

Pienimmät omakotitalotontit ovat kooltaan 450 neliömetriä ja suurimmat noin 1 400 neliömetriä. Kerrostaloissa vastaavat luvut ovat 30 neliömetriä ja 90 neliömetriä.

Kommentit

Ihan hienolta tuo messualue näyttää ja talotkin ovat innovatiivisia. Ainut vain, että ei tonne kyllä junalla pääse sillä Kehäradan lentoaseman juna-asema viivästyy vain entisestään. Se on autolla mentävä tuonne asuntomessuille.

just

"..alue on pienimpiä asuntomessujen historiassa.... pitää jatkuvasti kehittää uusia asumismuotoja.... messut tulevat olemaan asumisen kehittämisen messut.."
.
Niin tosiaan, ehän tämä olekaan asuinalue-messut vaan todellakin enemmänkin asumisratkaisujen messut. Miksihän tämäkin piti sotkea tuonne Marja-Vantaa-Kivistön sekaan, kun pienuudesta johtuen se olisi onnistunut muuallakin? Olis ilmeisesti onnistunut aikataulutkin kun ei ole junaradat häiritsemässä.
.
Tällainen huomio vaan jäi mietityttämään. No ehkä tässä on kaupungilla ollut sellainen "heti-mulle-kaikki-tänne-nyt" -meininki

Oiva Huomio

Niin on ollut. Vantaan päätäjillä on ollut hirvittävä tarve profiloitua ja käydä imagokampanjaa "edelläkävijyyden" mantran mukaisesti.

Tuloksena on liian täyteen ja ahtaasti toteutettu rakentaminen, jossa asukas ei pysty kunnolla edes hengittämään, kun joutuu olemaan kuin sardiinit purkissa ja jossa lentomelu vaivaa. Messut tulee olemaan paikka, missä yleisölle näytetään, miten ihmisiä tehokkaasti varastoidaan asunnoissa yön ja viikonlopun yli.

Tällainen sekoilu jo muutenkin konkurssikypsässä kaupungissa käy veronmaksajille todella kalliiksi.

Järki käteen

Vastuu verorahojemme käytöstä on päättäjillä. Kansalaisena minulla on hieman huijattu olo kun tuokin harjoitus tulee meille aika kalliiksi.
Kuka halusi nämä messut Vantaalle? Miten valtuutettu saatiin mukaan euforiaan ja päätöksiin?

Oiva Huomio