Paikalliset

Asuntomessuilla toteutetaan unelmia – tältä messualue näyttää nyt

KOTI   Messuilla kiinnitetään huomiota tehokkaaseen asumiseen.

Janne Ruohosen messuille rakennettavan unelmatalon sisäseinätkin ovat tiilen väriset. Olohuoneen korkeus on seitsemän metriä.

Toni Tervo


Kivistöön nousevalla ensi kesän asuntomessualueella on täysi tohina käynnissä.

Messualueella on tarkoitus olla 10. heinäkuuta valmiina 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa kävijöiden tutkittavaksi. Tällä hetkellä työt etenevät aikataulussa ja kaikissa kohteissa runko alkaa olla jo paikallaan.

Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo, että noin yhdeksän hehtaarin kokoinen messualue on aiempia vuosia tiiviimpi ja siinä korostuu maankäytön tehokkuus sekä kerrostaloasuminen.

– Alue on pienimpiä Asuntomessujen historiassa. Pääkaupunkiseudun vaikutus näkyy tilan tehokkaana käyttämisenä ja siinä, että meidän pitää jatkuvasti kehittää uusia asumismuotoja. Sanoisinkin, että messut tulevat olemaan asumisen kehittämisen messut, jossa etsimme ratkaisuja näihin haasteisiin.

– Kaikkiaan messualueelle tulee noin 350 uutta asuntoa, mikä on sata enemmän kuin viime vuonna, hän lisää.

Messualueelle tulee noin 350 uutta asuntoa.”

Uutta kerrostaloasumista edustavat muun muassa Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettava puukerrostalo sekä ”avaimeton” kerrostalo, jonka eteisessä on verkko-ostamista silmällä pitäen palvelueteinen. Tähän eteiseen tavaroiden kuljettaja pääsee vapaasti pääsemättä itse asuntoon.

Myös omakotiasumiseen on haettu uusia innovaatioita. Messuilta löytyy muun muassa talo, jossa on kaareva sauna. Myös energiatehokkuus ja ekologisuus ovat kohteissa isossa roolissa. Yksi kohteista on esimerkiksi ekotehokas kaupunkipuutalo, jossa on viherkatto.

Janne Ruohosen tulevaan unelmataloon on tarkoitus tulla lämpökatto. Tavoitteena on niin sanottu nollaenergiatalo, eli asumus tuottaisi energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa. Miehen haavetalossa on myös seitsemän metriä korkea olohuone, sekä tiilen väriset sisäpinnat.

– Yhdessä suunnittelijamme kanssa pidimme tiilen väristä julkisivussa niin paljon, että halusimme sitä myös sisään. Korkea olohuone tuo avaruutta ja se mahdollistaa ranskalaisen parvekkeen. Sieltä voimme vaimoni kanssa katsella kahden poikamme ja pienen koiran touhuamista, mies maalailee kävellessään ympäri puolivalmista taloaan.

Messut käynnistyvät heinäkuussa


Vantaan Asuntomessut järjestetään 10.7.–9.8. Kivistössä.

Messujen jälkeen perheet pääsevät muuttamaan taloihinsa.

Messualueelle nousee 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa.

Kerrostaloihin tulee vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja sekä omistusasuntoja.

Pienimmät omakotitalotontit ovat kooltaan 450 neliömetriä ja suurimmat noin 1 400 neliömetriä. Kerrostaloissa vastaavat luvut ovat 30 neliömetriä ja 90 neliömetriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu