Paikalliset

Persujen pomohaaveet elävät - demarit ja kokoomus eivät tyrmää

Jaakko Niinistö (kesk.) nauttii valtuustoryhmänsä tukea mahdollisesti hakiessaan apulaiskaupunginjohtajan vakanssia.

Päivi Tuovinen

Vantaan kokoomus ja demarit suhtautuvat varovaisen myönteisesti apulaiskaupunginjohtajan paikan jyvittämiseen perussuomalaisille. Lähtökohtaisesti puolueet haluavat ensin selvittää kaikkien hakijoiden pätevyyden, mutta perussuomalaisten johtajahaaveita varotaan torppaamasta.

Perussuomalaiset katsovat apulaiskaupunginjohtajan paikan kuuluvan ensisijaisesti heille. Näkemyksensä he perustavat valtuustoryhmänsä kokoon, joka on suurempi kuin vakanssia aiemmin hallinneilla vihreillä.

Ryhmänjohtaja Jaakko Niinistö on suoraan ilmaissut kiinnostuksensa virkaa kohtaan. Virka todettiin avoimeksi kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Käytännössä apulaiskaupunginjohtajan paikan täyttämisestä päätetään kaupungin vahvojen puolueiden, sosiaalidemokraattien ja kokoomuksen kesken.

– Jos hän päättää virkaa hakea, hän varmaankin pätevyysvaatimukset täyttää. Sen suhteen ei ole ongelmaa, sosiaalidemokraattien ryhmänjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä sanoo Niinistön mahdollisesta ehdokkuudesta.

– Ei kenenkään aiemmasta poliittisesta toiminnasta ainakaan haittaa ole virkaa haettaessa, muotoilee puolestaan kokoomuksen ryhmänjohtaja Lauri Kaira .

Perussuomalaiset käsittelivät asiaa omassa ryhmässään ja halusivat paikan auki. Ryhmänjohtaja Niinistö vahvistaa puolestaan olevansa edelleen kiinnostunut virasta.

– Kyllä olen kiinnostunut ja harkitsen vakavasti viran hakemista, hän sanoo.

Ryhmään kuuluvan sitoutumattoman Timo Auvisen mukaan Niinistöllä on ryhmän vankka tuki takanaan.

– Jos Jaska paikkaa hakee, on ryhmä varmaan sen takana. Ei siellä kukaan ole asiaa vastaan, Auvinen kiteyttää.

Konserni- ja asukaspalveluiden apulaiskaupunginjohtajalla on vastuullaan pienin toimiala. Siihen lukeutuu kuitenkin esimerkiksi vastuu työllisyyden hoitamisesta kaupungissa.

– Se on tulevaisuudessa kaupungin ykkösrooteleita. Ihan hyvä että se on keskitetty yhdelle toimialalle joka ne hoitaa ja väitän, että se on tulevaisuudessa paljon merkittävämpi kuin joku tulosalue, Sirkka-Liisa Kähärä arvioi.

Kaupunginjohtajalle
kymppitonni kuussa

Vantaan kaupunginhallitus myönsi eron Katariina Poskiparralle asukaspalveluiden apulaiskaupunginjohtajan virasta 6. lokakuuta 2014.

Poskiparran viransijaisena on toiminut 20. heinäkuuta 2009 alkaen Heidi Nygren.

Apulaiskaupunginjohtajan virasta maksetaan 9 940,19 euroa kuukaudessa.

Viranhaltijalla on luontaisetuna autoetu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Niinistö tuplaisi tulonsa kaupunginjohtajana Vantaalla5.11.2014 15.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu