Ryhmärakentaminen starttaa Kivistössä haasteista huolimatta

Asukkaat ja arkkitehdit tekevät omakotitalojen suunnittelussa tiivistä yhteistyötä.

Design-Talo

Ryhmärakentamishankkeessa asukkaiden kotiinsa liittyvät toiveet esimerkiksi pinta-alaan ja pohjaratkaisuun liittyen huomioidaan varhaisessa vaiheessa.

Design-Talo

Design-Talo käynnistää ryhmärakennuskohteen Vantaan asuntomessuilla. Tämä siitä huolimatta, että kaikkia omakotitaloja ei ole vielä myyty.

Vantaan Sanomat uutisoi aiemmin tänä vuonna, että kaikkiin ryhmärakennuskohteisiin ei ole löytynyt ostajia. Tällä hetkellä kolme taloa kuudesta on varattu.

Kivistön kohteeseen kuuluu kuusi omakotitaloa. Asukkaat ja AVARC Oy:n arkkitehdit SAFA Aaro Virkkunen ja Leif Lindgren suunnittelevat omakotitaloja tiiviissä yhteistyössä. Talojen pinta-alat vaihtelevat 90–170 neliömetrin välillä.

Kohteen rakentaa Pohjolan Design-Talo, joka on rakentanut Kivistöön yli sata asuntoa.

Kommentit

Kivistö on kaupungin rajun ylivelkaantumisen ohella yksi suurimmista Vantaan tekemistä katastrofipäätöksistä. Se on kaupungille pohjaton kaivo, joka tulee maksamaan veronmaksajille maltaita.

Se on jo nyt selvää, että maksykyiset veronmaksajat eivät Kivistön ahdistavan ylitiheästi rakennetulta lentomelualueelta tonttia tai asuntoa osta. Asuntojen hintaa on yritetty erilaisilla vippaskonsteilla alentaa. Esimerkiksi autoille ei löydy edes parkkipaikkoja!

Kivistöön syntyy vuokrakasarmeihin ahdettu reservaatti, joka on ennen pitkää ongelmia täynnä.

Rahareikä

Eipä voi toivoa muuta kuin, että asuntomessut oikeasti hoitaa tehtävänsä kunnialla, vaikka en niiden fani lainkaan ole. Jos noi karkelot nyt menee päin honkia niin sit... En usko, että nuo messut minkään ennalta tietämätön kultaharkko varasto tälle kaupungille on mutta kovin paljon lisää rahaa tuonne on enää turha upottaa, ainakaan ennenku toimivuus nähdään.

Karpon sanontaa lainatakseni, sijapäätteellä on melkoinen merkitys; on aika iso ero siinä ollaanko pissalla vai pissassa....

Sirpa Annala