Paikalliset

Pian Dixistä saa ruokaa ja juomaa – nämä ravintolat avaavat

KAUPPAKESKUS Tikkurilan uusi maamerkki aukeaa 15. tammikuuta ja bussiterminaali kahta viikkoa aiemmin.

Tältä Dixi näyttää Ratatieltä pohjoisesta katsottuna. Parin kuukauden päästä se täyttyy myymälöistä, ravintoloista ja yritysten toimistoista.

Johanna Erjonsalo

Monen vantaalaisen pitkä odotus päättyy, kun Tikkurilan toimisto- ja liikekeskuksen Dixin kauppakeskus avataan torstaina 15. tammikuuta.

Kauppakeskuksessa aukeaa yhteensä 23 liikettä, joista suurin on 2 000 neliömetrin S-market.

– Se on suuri päivittäistavarakaupan myymälä, joka sijaitsee samassa tasossa asemasillan kanssa Dixin kolmannessa kerroksessa. Suurin osa liikkeistä sijaitsee juuri kolmannessa tasossa, jonne on helppo pääsy suoraan asemasillalta ja myös 4.–6. kerroksissa sijaitsevilta parkkitasoilta, selvittää asset manager Joonas Lemström kauppakeskuksen omistavasta Nordic Real Estate Partners -yhtiöstä.

Päivittäistavarakaupan lisäksi kauppakeskukseen tulevat muun muassa Robert’s Coffee, Picnic, Marian konditoria ja Café Zino.

Kahviloiden ja pikkunaposteltavan lisäksi Dixissä voi syödä isomminkin. Siitä huolehtivat italialainen ravintola La Pasteria Italiana, kiinalainen Hao King ja Välimeren ruokaa tarjoava Grande Parilla. Ratojen yli kulkevan asemasillan valloittaa irlantilainen baari.

Vaikka ravintolat sijaitsevat rautatieaseman yhteydessä, Lemström lupaa, että tunnelma on niissä mukava ja turvallinen.

Dixin palveluissa on ajateltu erityisesti juna- ja bussimatkustajien nopeaa ostamista, vaikka kauppakeskuksessa uskotaan, että lähialueen asukkaatkin käyvät siellä ostoksilla.

Dixin muita liikkeitä ovat Pocket Shop, Glitter, kultaliike Oulunkylän Kultasäde, kaksi parturi-kampaamoa, R-kioski, Sol ja kaksi Avecran Stop at Station -kioskia.

Myös Vantaan kaupungin yhteispalvelupiste ja VR:n lipunmyynti muuttavat Dixiin.

Dixin alimpaan kerrokseen tuleva bussiterminaali avataan jo ennen kauppakeskuksen aukeamista. Bussimatkustajat pääsevät hyppäämään busseihin torstaina 1. tammikuuta, heti vuoden ensimmäisenä päivänä.

Joonas Lemström muistuttaa, että kauppakeskus laajenee vielä nykyisen bussiterminaalin paikalle etelään päin.

Loppuvuonna 2016 valmistuvan laajennusosan työt on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

Toisen vaiheen tiloihin on kaavailtu ainakin asusteita, sisustustarvikkeita ja elektroniikkaa myyviä yrityksiä.

Dixin toimistotilat sijoittuvat 4.–11. kerroksiin ja niiden pääkäyttäjiksi tulevat henkilöstö- ja ulkoistuspalveluja tarjoava Barona, Hus, Suomen Terveystalo Oy ja konsulttiyhtiö Niras Finland Oy.

Dixi

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixin ensimmäisessä vaiheessa valmistuvat liiketilat sijaitsevat asemakeskuksen 1.–3. kerroksissa ja toimistotilat 4.–11. kerroksissa.

Toisen vaiheen rakentaminen alkaa 2015.

3. ja 4. vaiheeseen on suunniteltu hotellia. Valmistuessaan 2019 Dixi on kooltaan 35 000 neliötä.

Dixin pääsuunnittelija on Rainer Mahlamäki (Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy). Hän sai hiljattain arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon puolanjuutalaisten historian museosta, jonka hän suunnitteli Varsovaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Suomen suurin viherkatto valmistuu Dixin katolle lokakuussa – katso kuvat5.9.2014 09.01
Vantaan bussit siirtyvät Dixin suojiin vuodenvaihteen tienoilla4.9.2014 06.00
Tiksin Dixi kiinnostaa vuokralaisia8.5.2014 06.30
Dixi on jo harjakorkeudessa3.4.2014 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu