Paikalliset

Vantaan perheneuvola toimii pian enää kahdessa paikassa – ”Palvelu nopeutuu”

MUUTOS Vantaan perheneuvola luopuu Tikkurilan ja Myyrmäen vuokratiloista. Toimintaa järjestetään jatkossa Pakkalassa ja Koivukylässä.

Perheneuvolan palveluihin turvautuu tällä hetkellä noin 450 vantaalaista asiakasta kuukaudessa.

Armi Suojanen

Vantaan perheneuvola palvelee asiakkaita ja yhteistyökumppaneita maanantaista lähtien enää kahdessa toimipisteessä. Tällä viikolla toimipaikkoja on vielä ollut kolme.

Kaupungin perheneuvolatoiminta loppuu vanhoissa Tikkurilan ja Myyrmäen vuokratiloissa.

Palvelut keskitetään Itä-Vantaan perheneuvolaan Koivukylään ja uusissa tiloissa Pakkalan Leijassa toimivaan Länsi-Vantaan perheneuvolaan.

– Voisin kuvitella, että yrityspalvelukeskus Leijan uudet tilat ovat asiakkaille miellyttävämmät kuin vanhat tilat, joista luovutaan. Perheneuvolatoiminnan luonne sinänsä ei muutu, selvittää Vantaan perheneuvontatoiminnan päällikkö Mirja Varis .

Voimme nyt lisätä ryhmätoimintaa.”

Varis arvioi, että muutosten avulla asiakkaita pystytään palvelemaan nopeammin ja jouhevammin. Jatkossa työntekijät tapaavat perheitä sovitusti ja joustavasti myös yhteistyökumppanien tiloissa tai asiakkaan kotona.

– Palvelu nopeutuu. Tavoitteena on, että ensi vuonna perheneuvontaan pääsisi kuukauden sisällä.

Tällä hetkellä perheasioiden sovitteluun joutuu jonottamaan keskimäärin 4–6 viikkoa. Nopean huolen aikoja saa 1–2 viikon kuluessa yhteydenotosta.

Muutosten taustalla on Vantaan talous- ja velkaohjelma. Varis arvioi, ettei rahallisia säästöjä juurikaan kerry, mutta toiminta tehostuu.

– Tarkoituksena on, että tilojen käyttöä järkevöitetään. Neliöt vähenevät, mutta työvoimaresurssit pysyvät ennallaan, Varis kuvailee.

Myyrmäen tiloista väki siirtyy työskentelemään Länsi-Vantaan perheneuvolaan. Tikkurilan työntekijöistä osa sijoitetaan Leijaan ja osa Itä-Vantaan perheneuvolaan Karsikkokujalle.

Molemmissa toimipisteissä on jatkossa parikymmentä työntekijää: henkilöstö koostuu sosiaalityöntekijöistä, psykologeista, lastenpsykiatreista, esimiehistä ja sihteereistä.

Varis sanoo olevansa uusiin tilaratkaisuihin ”enemmän kuin tyytyväinen”.

– Aiemmin meillä ei ole ollut ryhmähuoneita käytössä, mutta Leijassa niitä on kaksi. Voimmekin nyt lisätä ryhmätoimintaa.

Vantaan perheneuvoloilla on tällä hetkellä noin 450 asiakasta kuukaudessa.

Asiakkaita on opastettu muutoksista eri tavoin.

Neuvontaa ja ohjausta perheille

Vantaan perheneuvolassa toimii keskitetty palveluneuvonta, joka palvelee kaikkia vantaalaisia lapsiperheitä.

Palveluneuvonnan kautta vanhempi voi saada neuvontaa ja ohjausta, tietoa palveluista sekä ilmoittautua perheneuvolan asiakkuuteen.

Lisäksi palveluneuvonta tarjoaa puhelinkonsultaatiota viranomaisille ja järjestää tarvittaessa konsultaation yhteistyötaholle.

Perheneuvolan palveluneuvonta palvelee numerossa 09 839 23340. Neuvontaa annetaan maanantaisin kello 8.30–11.30, tiistaisin 8.30–11.30, keskiviikkoisin 14–16.30 ja torstaisin 8.30–11.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kesä vähentää perheneuvoloiden tarvetta18.6.2014 06.00
Perheneuvonnalle on huutava tarve Vantaalla10.11.2014 06.00
Erovanhemmat jonottavat lastenvalvojan aikaa jopa puoli vuotta9.9.2014 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu