Viihde

Peliarvio: Beyond Earth on äärettömän viihdyttävä osa Civilization-saagaa

Beyond Earth laittaa pelaajan valloittamaan avaruutta tosissaan.

Strategiapelien suuri nimi on yli kahden vuosikymmenen kunnioitettavaan ikään ehtinyt Civilization-saaga. Vuonna 1991 debytoinut pelisarja on onnistunut vaalimaan suosiotaan, vaikka maailma sen ympärillä on muuttunut moneen otteeseen.

Pelikonsolien menestys on heikentänyt strategiapelien suosiota, sillä konsolien peliohjaimilla niiden ohjastaminen ei onnistu. Tästä huolimatta kanadalaissyntyisen Sid Meierin ideoima pelisarja on pitänyt pintansa.

Civilization-pelien idea on tarttuva: pelaaja pääsee kehittämään omaa kansaansa. Valinnoista riippuen tie on ollut mahdollista raivata kivikaudelta avaruusaikaan asti. Beyond Earth vie pelaajan entistä pidemmälle, sillä nyt avaruutta valloitetaan tosissaan.

Pelattavuus on kunnossa ja ulkoasultaan Beyond Earth on huippuluokkaa. Ainoat varsinaiset ongelmat liittyvät tylsään vihollisrotuun sekä viimeistelyn puutteeseen. Jälkimmäinen näkyy pelaajalle erityisesti tekoälyn satunnaisena hikotteluna.

Kokonaisuutena Beyond Earth ei nouse Civilization-pelisarjan klassikoiden joukkoon. Siitä huolimatta kyseessä on äärettömän viihdyttävä strategiapeli.

Sid Meier´s Civilization Beyond Earth

Firaxis Games

PC

Ikäsuositus 16

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu