Makumaailma

Tikkurilan Chinatownissa käydään tiukkaa ravintolakisaa

RUOKA   Tikkurilasta löytyy parin kilometrin säteellä viisi kiinalaista ravintolaa. Lisää on tulossa.

Yinsong aikoo saada ravintolansa kannattaamaan huolimatta kiinalaisten ravintoloiden määrästä Tikkurilassa.

Toni Tervo

Aasialaista ruokaa halajavan ei tarvitse ottaa montaa askelta Tikkurilan keskustassa.

Pelkästään kävelymatkalla K-supermarket Ylivedolta Tikkurilan asemalle löytyy viisi kiinalaista ravintolaa, kaksi thaimaalaista ja yksi nepalilainen.

Tämän lisäksi uuteen Dixi-keskukseen aukeaa tammikuussa kiinalaista ruokaa tarjoava ravintola Hao King.

– Lähdemme ihan hyvillä mielin uuteen paikkaan. Dixissä on kuitenkin vain yksi kiinalainen ravintola ja Tikkurilassa vain pari, jotka tarjoavat pelkästään kiinalaista. Joistakin saa thairuokaa ja sushia, pohtii Koivuhaan Hao Kingissä työskentelevä Guan Wenchi .

Uusin tulokas Tikkurilan kiinalaisten ravintoloiden joukossa on muutama viikko sitten Tikkuraitille Hot Chili -ravintolan tilalle avannut Long Hua. Ravintolan omistavaa Yinsongia kilpailu ei pelota, vaikka esimerkiksi naapurissa on suosittu thaimaalaista ruokaa tarjoava Tamarin.

– En pelkää kilpailua, sillä se on lopulta ruuan laatu joka ratkaisee, kuka saa asiakkaat. Tiesin kyllä jo tänne tullessani, että kilpailu tulee olemaan kovaa. Myös suomalaisten ravintoloiden kanssa.

Kello kahden aikaan iltapäivällä Long Huassa ei ole asiakkaita, mutta Yinsong juttelee silti hyväntuulisesti tulkkinsa Jungi Xiaon välityksellä. Ravintoloitsija on varma onnistumisestaan.

– Tarkoitus on aluksi uutena ravintolana pelata varman päälle ja tehdä niin sanotusti suomalaista kiinalaista ruokaa. Kun saamme vähän vakituisempaa asiakaskuntaa, suunnitelmana on muuttaa ruokatarjonta enemmän perinteiseksi kiinalaiseksi ruuaksi.

– Minulla on kokemusta ravintolan pitämisestä toisessa maassa. Olen varma, että voimme onnistua myös täällä.

Yinsongin näkemyksen mukaan perinteinen kiinalainen ruoka eroaa Suomessa yleisesti tarjottavasta kiinalaisesta maultaan ja valmistustavaltaan.

– Tällä hetkellä moni ravintola tarjoaa ruuan niin sanotusti pikaruokana. Perinteisesti ruoka tulisi kuitenkin valmistaa pidemmän valmistusprosessin kautta.

Long Huaan syömään saapuneet Samu Numminen ja Mikko Kyntöaho ovat sitä mieltä, että alueella on ylitarjontaa itämaisesta ruuasta.

– Toivoisin vähän vaihtelua. Ikävä jäi tässä ennen ollutta Hot Chiliä. Se tarjosi edes vähän jotain erilaista, Numminen toteaa.

– Kiinalaiset ravintolat ovat ihan okei, mutta kaikki lopulta aika samanlaista. Mutta kyllä näissä nälkä lähtee, Kyntöaho komppaa.

Onko Tikkurilassa liikaa itämaisia ravintoloita?

Kyllä
55% (87 ääntä)
Ei
45% (71 ääntä)
Ääniä yhteensä: 158

Tikkurilan tarjontaa

Ravintola Wok Food (Peltolantie 2).

Sagarmatha- Nepalilainen ravintola (Peltolantie 2).

Huang Shang Huang (Talvikkitie 37).

Long Hua (Tikkuraitti).

Tamarin (Tikkuraitti).

Oriental House (Unikkotie 5).

Thai Palace (Unikkotie 5).

Hua Hin Thai (Kielotie 7).

Hao King (Dixi) Aukeaa tammikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu