Kulttuuri

Uutuusnäytelmä hämmensi Kansallisteatterissa – katsojia poistui väliajalla

Jukka Puotila, Klaus Klemola ja Miko Kivinen näyttelevät Maaseudun tulevaisuudessa.

Johanna Erjonsalo


Sisaruspari Leea ja Klaus Klemolan Maaseudun tulevaisuus -näytelmän ennakkoesitys oli joillekin katsojille liikaa maanantaina. Arviolta parisenkymmentä ihmistä sai tarpeekseen väliajalla ja lähti pois tuhisten tai päätään pyöritellen.

Esityksen jälkeen eräs naiskatsoja tokaisi: ”Kaikkea ne näyttelijätkin joutuvat esittämään”.

Mari Turusen (vuohi) nännipidennyksin varustetut rinnat ja Miko Kivisen (koira) kekkalointi munasillaan, mutta paita päällään, ei varmaankaan auttanut niitä jäämään, joille Klemoloiden tarina oli liian raju.

No, eihän se ollut perinteinen näytelmä. Ei kai kukaan Klemoloiden tyylin tunteva sellaista voinut odottaakaan.

Kaikkea ne näyttelijätkin joutuvat esittämään.”

Maaseudun tulevaisuus on absurdin outo tarina ihmistä, eläimistä ja näiden yhteiselosta jossain lähitulevaisuudessa.

Kun ohjaaja Leea Klemola selittää näytelmän tarinaa näyttelijöille ensimmäisen lukuharjoituksen aluksi, kaikki nauravat. Yleisöäkin naurattaisi, mutta vinksahtanut huumori ei tule näyttämölle asti kuin muutamissa kohdissa. Harmi, sillä aineksia olisi, sen verran kreisejä juttuja näytelmässä pudotellaan.

Dialogi on jouhevaa. Tosin ennakossa ajoitukset eivät toimineet ja näyttelijät puhuivat paljon toistensa päälle. Se on ymmärrettävää, ensi-ilta on vasta keskiviikkona 26. marraskuuta.

Ville Haapasalon paluu Suomen teatteriin nosti hirmuisen mediakiinnostuksen. Hevosta esittänyt Haapasalo muistutti kovasti sitä Haapasaloa, jonka tunnemme tv-ohjelmista. Äänenkäyttö näyttämöllä ei toiminut, kun voimallisesta puheesta ei saanut selvää.

Maaseudun tulevaisuuden sanoma ei ihan valjennut minulle, mutta oli se kuitenkin yllättävän viihdyttävä. Vasta yli kolme tuntia kestävän näytelmän loppuminuuteilla alkoi huomata takapuolen puutuvan.

Saapa nähdä, murskaavatko kriitikot näytelmän, vai tuleeko siitä ylistetty teos, jonka myös katsojat löytävät. Vielä nyt lippuja näyttää olevan hyvin saatavilla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu