Paikalliset

Hevoshaan koulun oppilaiden kohtaloa puitiin Hakunilassa – ”Pieniä lapsia ei saa pompotella”

Perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo oli vanhempien tentattavana.

Toni Tervo


Hevoshaan koulun oppilaiden kohtalosta keskusteltiin tiistai-iltana Hakunilan koulun auditoriossa. Koulu lakkautetaan vuonna 2016 ja oppilaat sijoitetaan muihin Hakunilan alueen kouluihin.

Esillä oli erityisesti koulun nykyisten kakkosluokkalaisten eli lakkautuksen tapahtuessa silloisten nelosluokkalaisten sijoittaminen muihin kouluihin. Tällä hetkellä koulussa opiskelevat 2.–6.-luokkalaiset. Alunperin kaupunki esitti, että kaikki neljäsluokkalaiset siirrettäisiin Sotungin kouluun.

Tiistain tilaisuudessa perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo ja itäisen alueen päällikkö Virpi Lehmusvaara esittivät kuitenkin myös toisenlaisia suunnitelmia. Vanhemmille tarjottiin kahta vaihtoehtoa: neljäsluokkalaiset siirtyisivät vuodeksi Sotungin kouluun, jonka jälkeen heidät jaettaisiin Sotungin koulun ja uuden Hakunilan yhteiskoulun kesken tai sitten jako tehtäisiin suoraan.

Ei tarvitsisi elää epätietoisuudessa siitä, pääseekö samaan kouluun kavereiden kanssa.”

Kumpikaan vaihtoehto ei miellyttänyt paikalle tulleita vanhempia.

– Tällainen pienten lasten pompottelu ei mielestäni ole hyvä juttu. Kaikkien kannalta olisi parempi, jos voisimme nyt sanoa lapsillemme mihin kouluun he tulevat menemään. Ei tarvitsisi elää epätietoisuudessa siitä, pääseekö samaan kouluun kavereiden kanssa, eräs vanhempi argumentoi.

– Viime vuonna meille vakuutettiin, että kaikki nelosluokkalaiset pääsevät Sotunkiin ja sillä tiedolla on edetty. Nyt sitten muutetaan taas tilannetta. Kyllä luottamus on nyt mennyt, toinen vanhempi totesi.

Kalo totesi , että edellinen ehdotus tehtiin ennen päätöstä tehdä Hakunilanrinteen ja Hakunilan kouluista uusi yhteiskoulu. Hänen mukaansa alunperinkään ei ollut kyse kaikkien lasten pysyvästä sijoittamisesta Sotungin kouluun.

Vanhemmat vetosivat Kaloon, jotta alkuperäinen suunnitelma pidettäisiin yhä harkinnassa mukana. Kalo lupasi, että tätä harkitaan.

Tilaisuus sujui rauhallisesti ja äänenpainot pysyivät asiallisina molemmilla osapuolilla. Vanhempia kuitenkin harmitti kaupungin tiedotus illasta. Heidän mukaansa tilaisuus esitettiin tavallisena vanhempainiltana, mutta paikan päällä se paljastui kuulemistilaisuudeksi.

– Täällä olisi varmasti ollut enemmän ihmisiä, jos olisi kerrottu, että meitä kuullaan oppilaiden sijoittelusta. Nyt viestistä tuli vähän sellainen vaikutelma, että kuulemme vain samat asiat uudestaan, Hevoshaan koulun vanhempainyhdistyksen Elina Hietala harmitteli.

Vanhemmat esittivätkin tilaisuudessa kyselyn järjestämistä kaikille koulun vanhemmille. Kalo lupasi tutkia sellaisen järjestämistä.

Lisää aiheesta: 

Hakunilanrinteen koulun korjaus alkaa joulukuussa25.11.2014 09.51
Tuomelan ja Hevoshaan tonteille kohoaa kerrostaloja26.11.2013 09.03
Tuomelan ja Hevoshaan koulut aiotaan yhä lakkauttaa1.10.2013 12.11
Hakunilanrinteen ja Hakunilan koulut halutaan yhdistää16.5.2014 09.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu