Paikalliset

HU: Tässä on totuus television kohusarjasta

Valheen vangit on niin sanottu scripted reality -ohjelma, jossa tavalliset ihmiset näyttelevät tarinoita tosi-tv-ohjelmien tyyliin kuvattuna.

Kuvakaappaus/ Liv

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa ja osassa viihdelehtiä on kuohuttanut tapaus, joka liittyy Liv-televisiokanavalla esitettävään Valheen vangit -ohjelmaan. Keskiviikkona sarjasta esitettiin jakso, jossa ”nelikymppinen Arja odottaa yllätysvauvaa tyttärensä poikaystävälle”.

Valheen vangit on ohjelmaformaatti, jossa ohjelman nettisivun mukaan kerrotaan tositarinoita tavallisten ihmisten näytteleminä. Ohjelman tiimoilta on kerrottu, että ihmisten salaisuuksia on kyselty suomalaisilta ja ne dramatisoitu televisio-ohjelmaan.

Valheen vangit on kuitenkin alunperin hollantilainen tv-formaatti.

Onko sarjan tekemisessä käytetty myös hollantilaisten tarinoita vai onko Suomesta riittänyt rajuja tositarinoita, joiden kertojat eivät pelkää, että joku tunnistaisi?

Kaupunkilehti Helsingin Uutiset kysyi asiaa sarjan vastaavalta tuottajalta Alexandra von Knorring-Rostilta.

– Valheen vankien tekemisen malli tulee Hollannista. Ja on aivan totta, että riski tunnistettavuuteen näin pienessä maassa on suuri. Osa tarinoista on Hollannista ja osa Suomesta. Olemme myös joissakin tapauksissa yhdistelleet eri maiden, sekä henkilöiden tarinoita. Tällä tavalla yksityisyydensuoja säilyy, sanoo von Knorring–Rosti.

Sarjaa tuottaa Nelonen Media.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu