Paikalliset

”Tuomelan koulun lakkauttaminen murentaa koko yhteisöä”

Tuomelan koulun lakkauttamisuhka on saanut hämeenkyläläiset ja lähialueiden asukkaat sankoin joukoin liikkeelle.

Johanna Erjonsalo

Huoli lasten koulu- ja harrastustoiminnan tulevaisuudesta on saanut Hämeenkylän seurakuntaneuvoston ja kirkkoherra Jukka Nevalan laatimaan kannanoton lakkautettavaksi suunnitellun Tuomelan koulun puolesta.

– Tuomelan koulu tarjoaa edelleen tilat laajalle harrastustoiminnalle ja on oleellinen osa kaupunginosan identiteettiä, kannanotossa kiteytetään.

Seurakunnan edustajien mielestä lakkauttaminen perustuu lyhyen tähtäimen suunnitteluun, ja se murentaisi koko yhteisöä ja heikentäisi alueen pienten koululaisten asemaa.

– Vain muutama vuosi siten rakennettiin koululle erillisrakennuksena juhla- ja voimistelusali, ja koulun on näin valmis odottamaan Länsi-Vantaan asutuksen kasvua, todetaan kirjelmässä, jossa muistutetaan myös koulun merkityksestä kaupungin kulttuurihistoriassa.

– Koulu sijaitsee lahjoitustontilla kulttuurimaisemassa vuosisataisen Kuninkaantien varrella. Koulun vanha päärakennus edustaa vanhaa perinteistä rakennuskulttuuria ja on omalta osaltaan mahdollistanut laajan sivistys- ja kulttuuritoiminnan Länsi-Vantaalla.

Kannanotto huomauttaa myös, että rakennus edustaa arkkitehtuuriltaan ja kestävyydeltään aikaa, jolloin julkinen rakentaminen hoidettiin laadukkaasti.

Hämeenkyläläisten kannanotto on osoitettu opetuslautakunnalle. Kaupunki päättää koulun kohtalosta 15. lokakuuta. Jos koulu lakkautetaan, sa tapahtuu vaiheittain vuoteen 2016 mennessä.

Neljäkerroksisen kivikoulun vanhin osa on rakennettu jo vuonna 1931. Uusi, erillinen voimistelusali näyttämöineen kouluun saatiin vuonna 1988 ja oma urheilukenttä saatiin vasta vuonna 1993.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu