Makumaailma

Hämeenkylän kartanon brunssi täyttää Vantaan brunssivajetta

VIIKONLOPPURUOKAILU Vantaalla ei brunssipaikoilla mässäillä. Hämeenkylän kartano on yksi harvoista brunssin tarjoajista.

Hämeenkylän kartanon brunssi tarjotaan Soihtu-ravintolassa. Anne Saxelin valitsemassa lämpimiä ruokia.

Armi Suojanen

Se on komea, Hämeenkylän kartanon entinen navetta. Muhkean rakennuksen alimpaan kerrokseen remontoitiin hieman yli vuosi sitten ravintola, joka tarjoaa myös brunssia. Hiljattain ravintola nimettiin Soihduksi.

Vuoden loppuun asti aamiaisen ja lounaan yhdistelmä katetaan ravintolaan sunnuntaisin ja sen jälkeen vain lauantaisin.

Brunssien valikoimat vaihtelevat ja tarjoilua muokkaillaan vuodenaikojenkin mukaan.

Kalojen ehdoton ykkönen on öljyliemessä lepäävä särki.”

 

 

Tilat ovat viihtyisät ja syötävää on runsaasti. Tarjonta nojaa enemmän lounaaseen kuin aamiaiseen, vaikka jogurtit, myslit ja tuoremehut pöydiltä löytyvätkin.

 

Leipää on vaaleaa ja tummaa, ei kuitenkaan rukiista. Karjalanpiirakoita ei ole eikä keitettyjä perunoita. Perunoita kaipaisi kalojen kanssa. Tarjontaa on erilaisista silleistä graaviloheen ja siikaan.

Siiassa on multainen maku, joka kuulemma johtuu siitä, mitä kala on syönyt järven pohjassa. Jos on tottunut kasvatetun siian makuun, tämä siika jää syömättä.

Kalojen ehdoton ykkönen on öljyliemessä lepäävä särki. Se maistuu yhtä hyvältä kuin muikku ja on iloinen yllätys. Sen kylkeen ei tarvita perunaa.

Kalojen ja paahtopaistin seurana on muun muassa sienisalaattia ja kahta vihersalaattia. Niitä ei ole koostettu tylsästä jäävuori-tomaatti-kurkku-yhdistelmästä, vaan niissä on käytetty muun muassa vihreitä taitepapuja ja valkopapuja.

Niin kuin usein, kylmät ruuat maistuvat Hämeenkylän Soihdussakin parhaimmilta.

Ruokia on hankala pitää lämpimänä niin, etteivät ne kuivu. Ehkä siksi muun muassa grillatut tuoremakkarat ja kananpoika ovat haaleita.

Halloumi tarjotaan tomaattikastikkeessa, jolloin juuston oma maku harmittavasti peittyy.

Jälkiruuaksi on kahta juustoa, crème caramelia, hedelmäsalaattia ja pieniä pannukakkuja suklaakastikkeella. Kartanon suklaakakku maistuu kunnolla suklaalle ja teenjuoja ilahtuu useammasta teelaadusta.

Teet ovat lasipurkeissa eivätkä pusseissa ja teen voi laittaa hautumaan omaan lasikannuun.

Ravintola Soihdun sunnuntaibrunssi on riittävän runsas ja sillä pitää vatsansa täynnä myöhäiseen iltaan asti.

Soihtu sijaitsee hieman syrjässä, mutta kartanoalueen komeat rakennukset ja maisemat tuovat brunssiretkelle lisäarvoa.

Brunsseja

Fazer Cafe & Restaurant tarjoaa brunssia kauppakeskus Jumbossa (Valuuttakatu 2) sunnuntaisin klo 12–16.

Fazerin brunssi, joka sisältää mm. minicroissanteja, juustoja, maalaiskinkkua, nakkeja, salaatteja, savulohta ja kakkua. Hinta 19,90 euroa.

Ilolan ABC-aseman (Koivukylänväylä 66) Citykeittiö Delissä brunssi viikonloppuisin klo 10–15.

Citykeittiö Delissä tarjolla mm. kaksi lämmintä ruokaa, munakasta, hedelmiä, croissanteja, leikkeleitä ja lettuja/pannukakkua. Hinta 12,90 e, lapsille alennus.

Hämeenkylän kartanon (Juustenintie 1) Soihtu-ravintolan brunssi sunnuntaisin klo 12–16.30. Ensi vuoden alusta 3.1. lähtien brunssi katetaan lauantaisin. Hinta 29,50 e, lapsille alennus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hämeenkylän kartano peruskorjataan28.11.2012 15.25
Brunssi vie makumatkalle Afrikkaan9.5.2014 08.00
Poimi täältä huippukokki Sami Tallbergin vinkit onnistuneeseen brunssiin27.2.2012 11.47
Ravintolayrittäjät: Liian erikoista ruokaa tarjoava ravintola ei menesty Suomessa2.12.2014 07.00
Pian Dixistä saa ruokaa ja juomaa – nämä ravintolat avaavat12.11.2014 10.00
Vantaalla avautuu uusi kartanoravintola - katso kuvat!11.9.2013 11.30
Kartanoravintolan haaste: Tyhjää tai tungosta26.10.2014 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu