Paikalliset

Seurakuntien vapaaehtoiset toimimaan Suurella Sydämellä

Vantaan seurakunnilla on runsaasti vapaaehtoistyöntekijöitä, joiden tehtävät vaihtelevat nikkaroinnista kirkollisten toimitusten asvustamiseen.

Mia Lindström

Vantaan seurakunnilla on lähes 2 000 vapaaehtoista seurakunnan omien, noin 450 työntekijän apuna.

– Vapaaehtoisten kautta meillä on enemmän käsiä ja jalkoja, päätä ja sydäntä toimintaan. Heitä tarvitaan lähimmäistyön tukihenkilöinä, kerhonohjaajina, isosina, musiikissa, messuavustajina, yhteisvastuukerääjinä, käytännön apuna nikkareina ja kahvilatoiminnassa, Vantaan seurakuntien johtava kasvatustyön pastori Tarja Korpela luettelee.

Vantaalla on tarkoitus yhdistää kaikki seurakunnissa tehtävä vapaaehtoistoiminta Suurella Sydämellä -nimen alle. Tampereelta alkunsa saanut toiminta oli Vantaalla aluksi verkkosivusto, jonka kautta etsittiin vapaaehtoisia.

Yhteisöllisyys on iso motiivi tulla mukaan.”

– Nyt sen on tarkoitus tukea, yhdistää ja nostaa rohkeasti esille paikallisseurakuntien jo entuudestaan vahvaa vapaaehtoistoimintaa, projektin johtajana toimiva Hannu Pöntinen linjaa.

Kaikista seurakunnista ei vielä ole saatu tietoja, joten lähes 2 000 on hyvä arvio. Eniten vapaaehtoisia on sellaisissa toiminnoissa, joissa ollaan paljon ihmisten kanssa tekemisissä, koska yhteisöllisyys on iso motiivi tulla mukaan.

Luvussa ovat mukana ne vapaaehtoiset, joiden kanssa on tehty sopimus vapaaehtoistoiminnasta. Sen lisäksi on paljon ihmisiä, jotka tulevat mukaan lyhyeksi ajaksi tiettyyn tehtävään, vaikkapa yhteisvastuukerääjäksi. Iso haaste tulevaisuudessa on löytää vielä enemmän tilaa ihmisille, joilla on halua, mutta rajallinen aika annettavaksi.

Vantaan suomenkielisissä seurakunnissa on vietetty tänään 15.9. vapaaehtoisten sunnuntaita. Seurakuntien pääkirkkojen jumalanpalveluksissa siunattiin vapaaehtoistöihin halukkaat tehtäviinsä.

Vaikka Suurella Sydämellä -toiminta on kirkon työtä, sivustolla on yhteistyökumppanina myös Vantaan kaupunki, joka on saanut sen kautta vapaaehtoisia moniin eri tehtäviinsä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu