Paikalliset

Liian vähän matkustajia – yömetrokokeilu loppuu vuoden vaihteessa

Sirpa Repo

Marraskuussa 2013 alkanut metron yöliikennekokeilu ei jatku ensi vuonna. HSL:n mukaan yöliikenteen matkustajamäärät ovat jääneet selvästi vähäisemmiksi kuin vuorokauden muina jaksoina, minkä vuoksi yöliikenteen kustannukset matkaa kohti ovat moninkertaiset päiväliikenteeseen verrattuna.

Yömetro kulkee viimeisen kerran uudenvuodenyönä.

Kokeilun aikana metro on liikennöinyt viikonloppuisin noin kello 1.30 asti. Metron yöliikenteessä on ollut keskimäärin 3 200 matkustajaa yötä kohden, mikä on selvästi pienempi kuin muina vuorokauden liikennöintijaksoina.

Noin 40 prosenttia yömetromatkoista on ollut kantakaupungin sisäisiä eli Ruoholahden ja Kalasataman välisellä osuudella tehtyjä matkoja.

Yömetro on vähentänyt Itä-Helsingin yöbussien käyttöä: niissä on ollut yötä kohti keskimäärin 1 500 matkustajaa vähemmän kuin aiempina vuosina.

Myöhäistunnit ovat houkutelleet liputtomia matkustajia päiväliikennettä enemmän. Liputtomien osuus on ollut yömetrossa yli viisi prosenttia, kun osuus on normaalisti alle kolme prosenttia. Metron yöliikenteessä on myös esiintynyt jonkin verran enemmän järjestyshäiriöitä kuin muina aikoina.

Yömetron lakkaamisen myötä, idän linjoille palaa yöbussivuoroja. Itä-Helsingin yölinjoille lisätään ne lähdöt, jotka poistuivat kokeilun alkaessa. Lähdöt ajetaan vuoden 2015 alusta lähtien perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu