Paikalliset

Amisleikkaukset: ”Ei päätä eikä häntää”

Sakki ry:n puheenjohtaja Aleksej Fedotov toivoo, että vantaalaiset vanhemmat reagoisivat suunniteltuihin ammatillisen opetuksen leikkauksiin.

Hilla Kurki

Opetuslautakunta on hyväksymässä yli 100 000 euron leikkaukset ammatillisesta opetuksesta osana Vantaan säästöbudjettia.

Suomen ammattiin opiskelevien Liitto ry:n eli SAKKi ry:n puheenjohtajaa Aleksej Fedotovia suunnitellut leikkaukset sapettavat.

– Minua huolestuttaa, että poliitikot tai vanhemmat eivät ole reagoineet leikkausehdotuksiin juuri millään lailla. Näyttää siltä, että opetukseen kohdistuvat heikennykset aiotaan niellä sellaisenaan.

Ammukset menevät nyt omaan jalkaan.”
Leikkaussuunnitelmissa kaavaillaan, että luokkakokoja kasvatetaan ja opetusryhmiä yhdistetään. Tilojen käyttöastetta myös lisätään.

– Talous Vantaalla on tiukalla, mutta nuorten koulutuksesta leikkaaminen kostautuu lähivuosikymmeninä, tästähän on jo kokemuksia 70- ja 90-luvuilta.

Erityisen huolestunut Fedotov on siitä, että oppilaiden työssäoppimisenohjausta heikennetään.

– Julkaisimme viime vuonna tutkimuksen, jonka mukaan työssäoppiminen on asia, jolla on erittäin suuri merkitys siinä, miten nuoret integroituvat työelämään.

Fedotov ei voi ymmärtää, miksi aloituspaikkoja toiselle asteelle lisätään, mutta samaan aikaan koulutuksen laatua heikennetään.

– Tässä ei ole päätä eikä häntää. Koulutuksen keskeyttämisprosentit ovat jo valmiiksi hyvin korkealla tasolla amiksen puolella, joten kysynkin, halutaanko näillä leikkauksilla vain pahentaa tilannetta?

– Paljon mainostetun koulutustakuun ammukset menevät nyt omaan jalkaan, Fedotov puuskahtaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu