Paikalliset

Uuden yhtenäiskoulun nimi juontaa lehtikuusimetsästä

UUDISTUS Hakunilan ja Hakunilanrinteen koulut yhdistyvät ensi vuonna. Yhtenäiskoulun nimeksi valikoitui kilpailun ja äänestysten jälkeen Lehtikuusen koulu.

Hallinnollisesti yhdistyvien koulujen rakennukset sijaitsevat urheilukentän vastakkaisilla puolilla. Etualalla näkyy Hakunilanrinteen koulutalo ja taustalla Hakunilan koulurakennus.

Tuomas Massinen

Hakunilanrinteen ja Hakunilan kouluista muodostettavan yhtenäisen peruskoulun nimi on selvillä.

Ensi elokuussa toimintansa aloittavan yhtenäiskoulun nimeksi tulee Lehtikuusen koulu.

Vantaan opetuslautakunta siunasi asian viime viikolla.

Lautakunta järjesti syksyllä nimikilpailun, jonka palkintoraadissa oli yhdeksän edustajaa: kaksi koulujen oppilaskuntien edustajaa, kaksi henkilöstön edustajaa, kaksi vanhempainyhdistysten jäsentä, sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja sekä lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Kisaraati päätti, ettei yhtenäiskoulua nimetä nykyisten opinahjojen mukaan.

Lisäksi ehtona oli, että uudessa nimessä pitää olla yhteys maantieteelliseen sijaintiin tai Hakunilan nimistöön, esimerkiksi teihin, paikkoihin tai puistoihin.

Yllätyin nimestä. Sen käyttöön tarvitsee totutella.”

Kilpailuun osallistuivat oppilaat, opettajat, huoltajat ja asukkaat, jotka äänestivät suosikkiaan Hakunilan kirjastossa 22. syyskuuta ja 24. lokakuuta välillä.

Kilpailu keräsi 235 ehdotusta, joista 39 täytti annetut kriteerit. Raati raakkasi niistä viisi parasta äänestysten avulla.

Finaaliäänestyksen voitti Lehtikuusen koulu, joka päihitti Aisakellon koulun parin äänen erolla.

– Äänestin itsekin Lehtikuusen koulua, se oli suosikkini. Minusta se on jostain syystä kaunis nimi, kertoo opetuslautakunnan puheenjohtaja Paula Lehmuskallio (kok).

Voittajanimen keksi Hakunilan koulun luokanopettaja Arja Virtapuro , joka palkittiin kirjalahjakortilla.

– Iso lehtikuusimetsä rajoittuu koulualueen tontin rajalle, ja se on alueelle leimaa-antava piirre. Metsä on vuosien varrella tullut tutuksi, noin 20 vuotta koulussa opettanut Virtapuro selittää ideaansa.

Vantaan aluepäällikkö Virpi Lehmusvaara kertoo, että sijoille 2–5 yltäneiden nimien keksijät sekä aktiivinen asukas saivat kunniamaininnan.

Oppilas Tia Autiosaari esitti nimeksi Aisakellon koulua, opettaja Hanna-Maija Kuha ehdotti Hiirakkorinteen koulua, Hakunilanrinteen 2C- ja 3A-luokat, oppilas Iitu Mallat ja opettaja Pirjo Lackberg puolsivat nimeksi Hiirakkotien koulua ja Hakunilanrinteen 5B-luokan ehdotus oli Kehärinteen koulu.

Lisäksi hakunilalainen Arja Puolimatka sai kunniamaininnan useista hyvistä ideoista, joita olivat Kartanon koulu, Hakunilan kartanon koulu, Lahdenmutkan koulu ja Kormuniitynojan koulu.

Oppilailla ja henkilöstöllä on vielä muutokseen totuttelemista.

– Minusta Lehtikuusen koulu on kaunis nimi. Yllätyin nimestä. Sen käyttöön tarvitsee totutella. Perinteisesti Vantaalla koulut on nimetty asuinalueen mukaan, kommentoi Hakunilan koulun rehtori Marja Kilpeläinen .

Onko uusi nimi hyvä?

Kyllä
56% (37 ääntä)
Ei
44% (29 ääntä)
Ääniä yhteensä: 66

Lisää aiheesta: 

Vanhemmat: Koululakkautus lisää eriytymistä Hakunilassa30.11.2014 06.00
Hakunilanrinteen koulun korjaus alkaa joulukuussa25.11.2014 09.51
Hakunilanrinteen ja Hakunilan koulut halutaan yhdistää16.5.2014 09.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu