Paikalliset

Peijaksen potilasmäärät kasvoivat rajusti vuodenvaihteessa

Ylilääkäri Jarmo Kantonen kertoo, että ruuhkautuneen Peijaksen terveyskeskuspäivystyksen potilasmnärät kasvoivat viidenneksellä vuodenvaihteessa.

Toni Tervo

Peijaksen terveyskeskuksen vuodenvaihde on ollut erittäin ruuhkainen. Lääkärikäyntejä on peräti viidennes tavallista enemmän.

Terveyskeskuspäivystykseen on jonotettu muun muassa influenssaoireiden, tapaturmien, liukastumisten ja harvinaisen häijyn vatsaviruksen vuoksi. Kovassa paineessa päivystysten vuode- ja tarkkailupaikat ovat ajoittain ruuhkautuneet pahoin.

– Vuodenvaihteen jälkeiset päivät Peijaksessa ovat olleet todella ruuhkaiset. Emme ole saaneet päivystyksestä potilaita riittävän napakasti eteenpäin terveyskeskus- ja erikoissairaanhoito-osastoille, terveyskeskuspäivystyksen vastaava ylilääkäri Jarmo Kantonen kertoo.

Kantosen mukaan normaalivuorokauden aikana potilaita tulee päivystyksen vastaanottoon keskimäärin 80 kappaletta. Vuoden vaihteen tienoilla vastaanotolla on käynyt jopa 120-140 potilasta vuorokaudessa.

– Päivystykseen on tullut hengitystietulehduspotilaita, on noroviruksen aiheuttamaa vatsatautia ja influenssaa, hän luettelee.

Kantosen arvion mukaan talven liukkaat ovat tuoneet valtavan määrän luunmurtumista kärsiviä potilaita. Myös uudenvuoden juhlinnan vaatimaa veroa korjataan parhaillaan.

– On kaikenlaisia yhteenottoja, joissa päihtyneet ihmiset hakkaavat toisiaan ja kaatuilevat.

Myös Helsingin terveyskeskuspäivystykset ovat olleet vuoden vaihteen aikaan erittäin työllistettyjä. Helsingin terveyskeskuspäivystysten ongelmista uutisoi Helsingin Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu