Paikalliset

Vantaan johtajavalinnasta syntyi poliittinen riita

Vantaan konserni- ja asukaspalveluiden apulaiskaupunginjohtajaksi on tarjolla enää kaksi ehdokasta: Viran nykyinen haltija Heidi Nygren ja perussuomalaisten ryhmäjohtaja Jaakko Niinistö.

Valtuustoryhmien edustajista koostuva nimitystoimikunta haastatteli neljä ehdokasta ja valitsi jatkoon Nygrenin ja Niinistön.

Kaksi muuta haastatteluissa ollutta olivat kaupungin kehittämisjohtaja Tarja Lumijärvi ja Kelan vakuutuspiirijohtaja Timo Saari .

Valinnasta tulee poliittinen riita. Ainakin vasemmistoliitto aikoo riitauttaa valinnan, jos enemmistö valtuustosta asettuu Niinistön taakse.

– Maahanmuuttoasioista vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi ollaan valitsemassa henkilöä puolueesta, jonka näkyvin poliittinen teema on maahanmuuton vastustaminen ja muuttajien leimaaminen, vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Antero Eerola perustelee Niinistön vastaista kantaansa.

Asukaspalveluiden johtajavirka on ollut pitkään vihreiden mandaatti. Perussuomalaisten noustua vihreitä suuremmaksi valtuustoryhmäksi, puolue vaatii paikkaa itselleen.

Muut suuret valtuustoryhmät eivät ole aiemmissa kannanotoissaan asettuneet Niinistön valintaa vastaan.

Molemmat jatkoon valitut ehdokkaat ovat valtuustoryhmien haastattelussa 22. tammikuuta. Valtuusto valitsee uuden apulaiskaupunginjohtajan maanantaina 26. tammikuuta.

Valittava johtaja vastaa maahanmuuttajien asioista, työllisyys- ja asukaspalveluasioista sekä kuntalaispalveluista. Palkkaa hän saa 9 940 euroa ja autoedun.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Niinistö tuplaisi tulonsa kaupunginjohtajana Vantaalla5.11.2014 15.23
He hakivat Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi8.12.2014 16.45
Apulaiskaupunginjohtajan paikka tulossa julkiseen hakuun31.10.2014 13.16
Persujen johtaja tavoittelee apulaiskaupunginjohtajuutta3.9.2014 13.24
Persujen pomohaaveet elävät - demarit ja kokoomus eivät tyrmää5.11.2014 15.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu