Paikalliset

Johtajavalinnasta saattaa tulla tiukka

Apulaiskaupunginjohtajan valinta Vantaalle voi mennä tiukoille maanantaina.

Tiina Örn

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsee maanantaina uuden konserni- ja asukaspalveluiden apulaiskaupunginjohtajan.

Kaupunginhallituksen asettamat kaksi ehdokasta, viran nykyinen haltija Heidi Nygren ja perussuomalaisten ryhmäjohtaja Jaakko Niinistö , olivat valtuustoryhmien haastattelussa torstaina.

Ennakkosuosikki on Niinistö, sillä hänen takanaan ovat oman puolueryhmän lisäksi sosialidemokraatit ja kokoomus. Niinistö olisi Suomen ensimmäinen korkeaan virka-asemaan nouseva perussuomalainen kuntajohtaja.

Vihreiden mandaatilla virassaan istuvaa Nygreniä äänestävät ainakin vihreät ja vasemmistoliitto, mutta myös osa sosialidemokraateistakin saattaa livetä Niinistön takaa.

Useimmat ryhmät ottavat lopullisen kannan johtajan nimeen vasta valtuustokokouksen alla.

Nygren saanee isommista ryhmistä hajaääniä, koska Niinistöä vastustetaan hänen perussuomalaisuutensa takia. Hajaäänten määrä ratkaisee valinnan.

Uusi apulaiskaupunginjohtaja vastaa muun muassa maahanmuuttopolitiikasta, jossa perussuomalaiset ovat olleet aktiivisesti eri linjoilla muiden kanssa.

Tämä on peruste, jolla muun muassa vasemmistoliitto on ottanut voimakkaan kielteisen kannan Niinistöön.

Suurimmat antavat viran perussuomalaisille, koska puolue nousi ohi vihreiden valtuustoon kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi.

Valinnan alla on käyty myös keskustelua viran lakkauttamisesta ja tehtävien jakamisesta nykyisille muille apulaiskaupunginjohtajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu