Kulttuuri

Korson uusi kuoro sai rivit kasaan nopeasti

Korson naiset ja miehet löysivät yhteisen sävelen. Ja kun kuoroasioista on kyse, sehän lupaa vain hyvää. Perinteikäs, kypsäksi viisikymppiseksi varttnut Korson Mieslaulajat ja melkein uunituore NaisSound-kuoro konsertoivat pyhäinpäivänä yhdessä ja tukevat muutenkin toinen toistaan.

Leena Koivisto

Jos kuoropuheenjohtajia Tommi Valtosta ja Marjo Riihimäkeä uskoo, Korso on jotakuinkin maailman paras paikka. Ja jos ei usko, kannattaa mennä omin korvin mittaamaan korsolaista osaamista ja voimaa, kun Vantaan vanhin mieskuoro Korson Mieslaulajat ja uusin naiskuoro NaisSound esiintyvät yhteiskonsertissa pyhäinpäivän iltana.

– 51-vuotias ja 1-vuotias yhdessä, Valtonen virnistää.

Lähes 40-henkinen Korson Mieslaulajat on jo vakiinnuttanut paikkansa Vantaan ja pääkaupunkiseudun kuorokartalla, onhan korsolaisten ääni kajahdellut muun muassa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa Taiteiden yön ratikkakierroksella. Nyt kaupunginosan äänimaailmaa rikastuttaa myös naislaulajien kööri, joka välittömästi perustamisensa jälkeen osoitti tulleensa tarpeeseen.

– Kahdessa viikossa kasassa oli jo yli 40 laulajaa, Marjo Riihimäki kertoo.

Kuorot kulkevat omia toiminnallisia ja soundillisia polkujaan, mutta eivät kilpaile ”elintilasta”. Ystävyys ja avunanto kuuluvat rinnakkaiseloon luonnostaan jo perhesuhteiden avittamina. Tommi Valtosen puoliso ja tytär laulavat naiskuorossa ja Marjo Riihimäen aviomies, oopperalaulaja Juha Riihimäki puolestaan on tuttu solistivieras mieslaulajien konserteista.

Suurin yhteinen nimittäjä on kuitenkin puhtaasti korsolaisuus.

– Joillekin Korso on vitsi, mutta meille korsolaisille se on maanpäällinen paratiisi. Ja vaikka edelliseen vähän silmäkulman pilkettä liittyykin, niin tosiasia on, että Korsossa asuu hirveän hyvää porukkaa, Valtonen kehuu.

– Toivon, että kuorotoimintammekin omalta osaltaan välittää Korsosta myönteisiä asioita.

Kuorot heijastelevat yhteisöllisyyttä, joka Marjo Riihimäen mukaan näkyy kaupunginosassa eri tavoin.

– Kyllähän kylällä aika monet tuntevat toisensa. Jos lapset kulkevat tien viertä, niin usein on joku tuttu kyytiä kotiin tarjoamassa.

Mikkolan koulu musiikkiluokkineen saa molemmilta kuoroaktiiveilta suitsutusta.

Riihimäen ohella koulun musiikin lehtori Riikka Salminen vaikutti merkittävästi naiskuoron syntymiseen, ja nyt hän luotsaa kuoron kehittymistä kuoronjohtajana.

– Koulusta on musiikin piiriin noussut monia hyviä nuoria. Tavoitteena olisikin pystyä tarjoamaan sen oppilaille erilaisia mahdollisuuksia päästä esiintymään kuoromme kanssa, Riihimäki viitoittaa.

Tuoreella kuorolla on paljon tehtävää.

– Kasaamme vielä ohjelmistomme perustaa ja vauhti on aikamoinen, kun joulukonserttikin lähestyy kovaa vauhtia.

Pyhäinpäivänä Korson laulavat miehet ja naiset yhdistävät voimansa ja konsertoivat Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa kello 19. Kummallakin kuorolla on omaa ohjelmistoa, josta syntyy muun muassa negro spirituaaleja, Mozartia, Wagneria, Chydeniusta, Merikantoa ja Järnefeltiä sisältävä kokonaisuus. Konsertin kruunaa yhteisvoimin esitettävä, Gounodin säveltämä Messe brève.

Mieslaulajia johtaa Pekka Itkonen ja NaisSoundia Riikka Salminen.

Solisteina illassa laulavat Juha Riihimäki ja Laura Riihimäki. Mikkolan koulun musiikkiluokan oppilaita on mukana säestämässä. Urkuja konsertissa soittaa Lauri Kiviranta. Konserttiin on vapaa pääsy ja ohjelma maksaa 10 euroa.

Seuraavan kerran kuoroja pääsee kuulemaan kunkin omassa joulukonsertissa Korson kirkossa, jossa NaisSound esiintyy 7. ja Korson Mieslaulajat 14.12. Mieslaulajien perinteinen itsenäisyyspäivän konsertti Korson kirkossa 6.12 kello 17.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu