Paikalliset

Myyrmäen aseman kasvojenkohotus on pian valmis – luvassa seinämaalauksia ja julkinen piano

REMONTTI Länsi-Vantaan kaikille asemille on tehty kasvojenkohotus.

Maikki Rantala, Sara Multanen, Satu Kettunen, Salla Ikonen ja Ilona Partanen kuuluvat Multicoloured Dreams -katuataideryhmään, joka avustajineen maalaa Myyrmäen aseman seiniin niin sanotun muraalikokonaisuuden.

Armi Suojanen

Länsi-Vantaan puoleiset rautatieasemat Vantaakosken radan varrella alkavat olla paraatikunnossa. Asemat kaipasivat kasvojenkohotusta, jota hoputti kesällä avattava kehäradan osuus.

Vantaankosken ja Louhelan asemien remontit ovat jo valmistuneet, vain Martinlaakson ja Myyrmäen asemat ovat vielä työn alla.

– Martinlaakso valmistuu huhtikuun loppuun mennessä ja Myyrmäen asema näillä näkymin maaliskuun lopulla, kertoo projektipäällikkö Tapani Torppa Vantaan kaupungilta.

Myyrmäen aseman tarkka avajaispäivä varmistuu myöhemmin, peruskorjaus on myöhässä aikataulustaan noin kuukauden. Syitä on monia.

Remontin valmistumista myöhästyttää muun muassa se, että viime vaiheessa urakkaan lisättiin liukuportaat. Torpan mukaan liukuportaiden valmistajalla ei ollut mitään mahdollisuutta toimittaa niitä niin nopeasti, että alkuperäinen aikataulu olisi pitänyt.

Aikaa kului lisäksi siihen, että asemahallin eristeiden päällä olleet levyt jouduttiin vaihtamaan, koska ne olivat kastuneet. Alunperin niitä ei pitänyt vaihtaa.

Aiemmin arvioitiin , että seinämaalausten tekeminen voisi alkaa kunnostustöiden kanssa samaan aikaan. Mutta työturvallisuuden vuoksi maalarit ovat odottaneet vuoroaan, ja he pääsivät töihin vasta viime viikolla.

Asemahalliin tulee yksi erikoisuuskin: public piano, jota kuka tahansa saa soittaa.”

 

 

Junalaitureille on päässyt kulkemaan koko remontin ajan, mutta asemahalli on ollut suljettuna. Se on kiinni niin kauan, kunnes seinämaalaukset ovat valmiina.

 

Myyrmäen asema saa remontissa aivan uuden ilmeen, mutta myös uusia palveluja. Asemahalliin tulee Liesigrillin kahvila.

Lippuja myydään edelleen automaatista ja bussinkuljettajillakin on oma taukotila.

Asemahalliin tulee yksi erikoisuuskin: public piano, jota kuka tahansa saa soittaa.

– Se on kuolinpesän lahjoituspiano, valaisee Myyrmäki-liikkeen nokkamies Petteri Niskanen .

Niskanen tietää, että maailmalla julkisia pianoja on siellä täällä. Myyrmäen piano olisi muistutus ”maankuulun musiikkilukion” eli Vaskivuoren lukion lahjakkuuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kehäradan Kivistön juna-asema on sinivihreä28.1.2015 09.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu