Paikalliset

Lama jatkuu, pitenee – korkeasti koulutetut menevät takaisin korkeakouluun

Joka kymmenennellä korkeakouluun menevällä on jo valmiiksi korkeakoulututkinto, kertoo Tilastokeskus.

Hanna Marjanen/Keskisuomalaisen arkisto

Joka kymmenes korkeakoulujen uusi opiskelija suorittanut aiemmin korkeakoulututkinnon, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan lähes 12 prosenttia alemman korkeakoulututkinnon ja runsaat 8 prosenttia ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2013 aloittaneista oli jo suorittanut korkeakoulututkinnon. 47 prosenttia ammattikorkeakoulututkinnon ja 80 prosenttia alemman korkeakoulututkinnon uusista opiskelijoista oli suorittanut pelkän ylioppilastutkinnon.

Tilastokeskus ei arvioi ilmiön syytä, mutta yksi selittävä tekijä saattaa olla korkeasti koulutettujen yhä suurempi työttömyys. Työttömyyden sijaan moni valitsee opiskelun.

Vuonna 2013 ammattikorkeakoulututkinnon pelkällä ammatillisella tutkinnolla aloitti 24 prosenttia, ylioppilastutkinnon ja ammatillisen tutkinnon (toisen asteen ammatillinen tutkinto, opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto) -yhdistelmällä 15 prosenttia, aikaisemmin suoritetulla ammattikorkeakoulututkinnolla 6 prosenttia ja yliopistotutkinnolla 3 prosenttia.

Alemman korkeakoulututkinnon vuonna 2013 aloitti pelkällä ammatillisella tutkinnolla 8 prosenttia, ammattikorkeakoulututkinnolla yli 5 prosenttia ja yliopistotutkinnolla 6 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

”Yhä useampi korkeasti koulutettu pettyy työtehtäviinsä”19.11.2012 09.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu