Paikalliset

Vantaan kulttuuripalkinto Esa Ruuttuselle

Oopperalaulaja, baritoni Esa Ruuttunen on palkittu Vantaan vuoden 2013 kulttuuripalkinnolla.

Perusteluiden mukaan palkinto on kunnianosoitus vantaalaiselle taiteilijalle pitkästä ja valovoimaisesta urasta koti- ja ulkomaisilla oopperalavoilla. Vantaan kulttuuripalkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Ruuttunen on uransa aikana laulanut kaikki keskeiset baritoniroolit. Ensiesiintyminen Suomen Kansallisoopperassa tapahtui vierailijana Verdin Rigolettossa kreivi Monteronen osassa. Vakituisen kiinnityksen Kansallisoopperaan Ruuttunen sai vuonna 1987.

Erityisesti Esa Ruuttunen muistetaan rooleista Puccinin Toscan poliisipäällikkö Scarpia, Wagnerin Nibelungin sormus -tetralogian Alberich, Kokkosen Viimeisten kiusauksien Seppä, Bergin Wozzeckin nimirooli sekä Kari Tikan Luther-oopperan nimirooli, jota esitettiin myös Lyypekin oopperassa Saksassa. Ruuttunen on esiintynyt Savonlinnan Oopperajuhlilla lähes vuosittain vuodesta 1983 lähtien.

Kaupunginhallitus päätti palkinnon saajasta vapaa-ajan lautakunnan esityksestä. Saaja julkistettiin ja palkinto jaettiin kaupunginvaltuuston viimeisessä kokouksessa 16. joulukuuta.

Vantaan kulttuuripalkinto on myönnetty vuodesta 1976 lähtien vantaalaiselle taiteilijalle tai taiteilijaryhmälle tunnustuksena merkittävistä taiteellisista ansioista tai työstä kaupungin kulttuurielämän hyväksi.

Viime vuonna palkittiin lastenkirjailija, suomentaja ja kirjallisuustoimittaja Tuula Korolainen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu