Makumaailma

Nakki-Mikko avaa Myyrmäen asemalle fiftariravintolan

UUDISTUS Myyrmäen kunnostettu asema aukeaa perjantaina. Aseman vetonaula on Mike’s Diner -ruokapaikka.

Mike’s Dinerin omistaja Mikko Sorjolahti on kotoisin Joensuusta ja asuu Tikkurilassa. Harley-Davidson on hänen omansa, mutta sillä ei taida ehtiä ajella, sillä uusi ravintola pitää saada pyörimään. –¿Vähän jännittää, hän myöntää. Taustalla ruiskumaalaa Salla Ikonen.

Päivi Tuovinen

Kiiltävä Harley-Davidsonin Heritage Softale -moottoripyörä nojaa jalkaan Myyrmäen aseman sisääntuloaulassa. Pyörän vieressä tuttu heppu näppäilee kitaraa, sehän on Elvis.

Toinen myyrmäkeläisille tuttu mies seisoo vielä hetken keskeneräisen Mike’s Diner -ravintolan edessä, hän on Mikko Sorjolahti alias Liesigrillin Nakki-Mikko.

– Ensi maanantaina ja tiistaina tulee sähkömies. Avaamme heti, kun pystymme, mutta viimeistään perjantaina 20. maaliskuuta, Sorjolahti sanoo.

Jos tästä tulisi eläketyö.”

 

 

Sorjolahti hieraisee väsyneitä silmiään kädellä, johon on tatuoitu nakki-sana. Hän ei ole nukkunut paljon viime viikkoina, sillä uuden ruokapaikan avaaminen teettää rutkasti töitä. Mutta hän on innoissaan ja onnellinen.

 

– Jos tästä tulisi eläketyö, nelikymppinen yrittäjä toivoo ja muistelee, että hankki mopon bensarahoja jo 15-vuotiaana hampurilaisia myymällä.

Liesigrilli-nakkikioski on ollut Myyrmäessä jo 1980-luvun lopulta lähtien. Sorjolahdelle se siirtyi 1997. Nyt grillin nimi jää historiaan, kun grillitoiminta siirtyy asemalle ja ottaa nimekseen Mike’s Diner.

Sorjolahti pähkäili pitkään, mutta päätti lopulta muuttaa grillin nimen. Eihän Liesigrilli olisi sopinut paikalle, jonka ilmeeksi valikoitui 50-luvun tyylinen tienvarsiravintola, diner.

– Me vaan ollaan radan varressa, Sorjolahti hymyilee.

Fiftarityyliä Mike’s Dineriin tuovat seinälle erikoismaalatut Elvis ja Marilyn. Toisella seinällä rullaluistelija tyttö istuu amerikanraudan konepelillä hampurilaisannos kädessään.

– Meiltä saa edelleen sen pekoniburgerin, mutta myös salaatteja ja lounaskeittoja.

Sorjolahti aikoo säätää hinnat niin alas kuin mahdollista, että ”duunarillakin on varaa syödä ulkona” tai käydä hakemassa ruokaa nopeasti mukaansa. Asiakaspaikkoja on noin 30.

Hän haluaa myös, että Mike’s Dineriin uskaltavat tulla kaikenikäiset ihmiset. Jo Sorjolahden jykevä hahmo rauhoittaa niitä, jotka pelkäävät aseman keräävän häiriköitä. Sorjolahden portsarivuosista on hyötyä näissäkin hommissa.

Ja palvelua pitää olla.

– Aina kun ehditään, käydään kaatamassa asiakkaalle toinen kuppi kahvia, Sorjolahti maalailee amerikkalaisista elokuvista tuttua tapaa.

Tässä vaiheessa Mike’s Diner on auki sunnuntaista torstaihin yhteen asti yöllä ja perjantaisin sekä lauantaisin neljään. Kesällä aukiolo pitenee. Päivä alkaa dinerissa kello 6.30 aamupuurolla lisukkeineen.

Kun avajaishässäkkä on ohitse, Elvis ja prätkä häipyvät, mutta Nakki-Mikko jää.

Asema aukeaa

Myyrmäen remontoidun rautatieaseman avajaisia vietetään perjantaina 20. maaliskuuta kello 13 alkaen. Tilaisuuden avaa Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Aseman seinämaalaukset tehnyt Multicoloured dreams -ryhmä esittelee maan suurimmaksi katutaidemuraaliksi kutsun teoksensa.

Myyrmäki-liike on ollut ratkaisevassa roolissa aseman kehittämisessä. Ensimmäisen asukasfoorumi aseman tulevaisuuden ja ilmeen ideoimiseksi liike järjesti syksyllä 2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Myyrmäen asemaa juhlitaan maaliskuussa24.2.2015 09.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu