Paikalliset

Kauppakeskus Dixille ympäristötunnustus

Liike- ja kauppakeskus Dixi sai tunnustuksen ympäristön huomioimisesta kiinteistön suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Armi Suojanen
Toimisto- ja liikekeskus Dixi on saanut tunnustusta ympäristön huomioivista ratkaisuistaan. Dixi saa Suomen ensimmäisen kauppakeskukselle myönnetyn platina-tason LEED-ympäristösertifikaatin.

Vantaalla Tikkurilan juna-aseman yhteydessä sijaitsevan Dixin ensimmäinen vaihe on arvioitu ja todettu olevan ympäristöratkaisuissaan parasta tasoa.

Dixi on ensimmäinen kauppakeskus- ja toimistohanke Suomessa, jolle on myönnetty LEED Platina - sertifikaatti. Aiemmat platina-tason saavuttaneet rakennukset ovat olleet toimistoja.

Ratkaisua perustellaan usealla asialla. Dixin sijainti on erinomainen julkisen liikenteen yhteyksineen ja lähialueen palveluineen.

Suomen suurimpiin kuuluvasta 6 300 neliön viherkatosta saadaan hyötyä esimerkiksi hulevesien hallinnassa. Myös hyvä energiatehokkuus on huomioitu.

Lisäksi platina-tason saavuttamiseen vaikutti vähän kuluttavien vesikalusteiden valinta, vähäpäästöiset pintamateriaalit sekä paikallisten ja osin kierrätettyjen materiaalien käyttäminen rakentamisessa.

Dixissä tilaa
12 kerroksessa

Vuoden 2014 lopussa valmistunut Dixin ensimmäinen vaihe sisältää lähes 14 000 neliötä.

Toimisto- ja liikekeskus Dixissä on tiloja 12 kerroksessa.

Kerroksissa 4–11 sijaitsevat toimistotilat.

Toimistotilojen lisäksi Dixissä on päivittäistavara- ja erikoiskaupan liikkeitä, ravintolamaailma, matkakeskus lipunmyyntitiloineen ja paikallisliikenteen linja-autoterminaali sekä Vantaan kaupungin yhteispalvelupiste.

Lisäksi kiinteistön yhteydessä on kolmikerroksisen pysäköintitalo ja uuden linja-autoterminaalin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu