Paikalliset

Laajavuoren koulun purkaminen etenee

Martinlaaksossa sijaitsevan Laajavuoren koulun purkaminen etenee. Vuonna 1971 valmistunut, arkkitehti Olavi Puusaaren suunnittelema koulurakennus sai purkamisluvan tiistaina rakennuslupajaoston kokouksessa.

Jo aikaisemmin Vantaan kaupunki on päättänyt, ettei peruskorjaa rakennusta. Sen sijaan alueella on vireillä asemakaavanmuutos ja vapaaksi jäävälle koulutontille on tarkoitus rakentaa asuntoja. Koulurakennus on kooltaan vajaat 5 000 neliömetriä.

Purkuluvasta huolimatta varsinaisen purkamisen aikataulusta ei vielä ole päätetty. Vantaan kaupungin tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius kertoo, että isojen kohteiden purkamisen haasteena on rahoituksen järjestyminen.

- Tilakeskuksen kannalta purkaminen tulisi panna käytäntöön mahdollisimman pian, mahdollisesti jo tänä vuonna, sillä tyhjä kiinteistö rasittaa suotta muutenkin niukkaa käyttötaloutta, Wallenius muotoilee.

Hän uskoo, että Laajavuoren koulun purkaminen tulee tapahtumaan viimeistään muutaman vuoden sisällä alueen uusien rakennushankkeiden lähtiessä liikkeelle.

Myös pitkään tyhjillään seissyt Myllymäen koulu aiotaan viimein purkaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu