Paikalliset

Kiinteistönvälittäjien palkkiot vaihtelevat – katso oman kaupunkisi keskiarvo

Osakehuoneistokaupoista perityt välityspalkkiot nousivat viime vuonna Helsingissä ja Vantaalla. Espoossa hinnat laskivat selvästi, Turussa hivenen ja Tampeella ne pysyivät ennallaan.

Päivi Tuovinen

Kilpailu kiinteistönvälityksessä näyttää koventuneen, sillä välittäjien asiakkailtaan perimät välityspalkkiot laskivat hienoisesti viime vuonna. Asunto-osakkeiden kaupassa laskua mitattiin hieman enemmän kuin omakotikiinteistöjen kaupassa.

Eniten asunto-osakkeiden välityspalkkiot halventuivat Porissa, Joensuussa ja Espoossa, mutta kaupungeista halvimpana pysyi edelleen Kuopio.

Helsingissä ja Vantaalla sekä asunto-osakkeiden että kiinteistöjen välityksen hinnat sen sijaan nousivat.

Espoossa keskimääräinen asunto-osakkeen välityspalkkio oli viime vuoden lopulla 3,93 prosenttia kokonaiskauppahinnasta. Helsingissä se oli 3,94 ja Vantaalla 4,0 prosenttia.

Turussa asunto-osakkeen myynnistä piti välittäjälle maksaa keskimäärin 4,23 prosentin, Tampereella 4,15 prosentin ja Lappeenrannassa peräti 4,57 prosentin palkkio.

Koko maan palkkiokeskiarvo oli 4,28 prosenttia. Hinnoissa on mukana arvonlisävero.

Omakotikiinteistökaupoissa palkkiot olivat pääsääntöisesti korkeammat kuin osakehuoneistokaupoissa. Espoossa keskimääräinen palkkio oli viime vuoden lopulla 4,28 prosenttia. Helsingissä ja Vantaalla se oli molemmissa 4,32 prosenttia.

Turussa omakotikiinteistön välityksestä perittiin 4,31 prosentin, Tampereella 4,35 prosentin ja Lappeenrannassa 4,68 prosentin palkkio. Koko maan keskiarvo oli 4,44 prosenttia.

Tiedot perustuvat kuluttajille maksuttoman Asuntojenmyynti.fi-palveluun. Se kerää materiaalinsa aluehallintoviraston valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten palkkiotiedoista. Tiedot kattavat noin 170 paikkakuntaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu