Paikalliset

Moni työ sallii uskonnolliset asut - huivi ei ole ongelma kaupan kassalla

Jumbon Prisman myyjä Susanna Turunen ja palvelupäällikkö Minna Hartikainen järjestelevät kaaleja. Kaupassa työskentelee myös ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, mutta yksikään heistä ei käytä uskonnollisia asusteita. Myymälän työntekijät saisivat kyllä halutessaan pitää esimerkiksi omaa huivia uskonnollisista syistä.

Johanna Erjonsalo

Useissa isoimmissa työpaikoissa, kuten kaupungilla, ruokakauppaketjuissa ja sairaaloissa, sallitaan lähtökohtaisesti uskonnollisten asusteiden käyttö. Ehtona on, ettei se aiheuta työturvariskiä tai hygieniaongelmia.

Yleinen käytäntö on, että työntekijä saa käyttää huivia, huntua, turbaania tai burkaa, jos työtehtävät tai työturvamääräykset eivät vaadi suojavaatetusta, virkapukua tai yhtenäistä työasua. Tällainen pukeutumista rajoittava työ on esimerkiksi poliiseilla.

Yksityiskohtaisia asuohjeita tai -kieltoja ei monissa työpaikoissa kuitenkaan ole, ja niissä esimiehet ratkaisevat asun käytön tilannekohtaisesti.

Joillakin työnantajilla on tarkat ohjeet yhtenäisten työasujen takia, esimerkiksi Hok-Elannolla.

– Olemme ottamassa käyttöön uutta marketkaupan työasua, ja tuohon on suunniteltu asuun sopiva huivi, kertoo henkilöstöjohtaja Antero Levänen.

Huivi saa olla myös oma, muttei sellainen, joka voi tarttua kiinni koneisiin.

– Huivi ei saa olla liian suuri, ja sen tulee olla puhdas ja siisti, koska henkilöstö työskentelee elintarvikkeiden parissa.

Myös Vantaan ja Helsingin kaupungit sallivat uskonnollisten asusteiden käytön, jos työnkuva ei tätä estä. Helsingillä on esimerkiksi huivia käyttävä metrokuski.

– Tiukkaa kieltoa ei ole, vaan asun käyttöä katsotaan joustavasti. Jos työntekijä käyttää työmaalla kypärän alla kevyttä turbaania, tämä saatetaan sallia, kertoo Helsingin neuvottelupäällikkö Leena Mattheiszen.

Vantaalla ei ole ilmennyt tarvetta laatia ohjeistuksia uskonnollisten asujen käytöstä, kertoo sosiaali- ja terveystoimen talous- ja hallintojohtaja Ari Toiva. Työasun pitää kuitenkin täyttää säännösten mukaiset työturva- ja hygieniavaatimukset.

– Emme ole hirveän tiukkoja työasun suhteen, kunhan se on asiallinen. Ainakin jotkut ovat käyttäneet työssä huivia. Uskonto sinällään on yksityinen asia, joka ei kuulu työnantajalle, Toiva sanoo.

Hus-kuntayhtymässä uskonnolliset asut sallitaan osassa työtehtävistä.

– Tietyissä tehtävissä edellytetään suojavaatetuksen käyttöä, josta työntekijä ei voi kieltäytyä. Esimerkiksi ravitsemushuollossa tai leikkaussaleissa ei käytetä omia päähineitä, selvittää henkilöstöresurssipäällikkö Pia Keijonen.

Keijonen painottaa, että esimies voi puuttua työntekijän perusoikeuksiin liittyvään pukeutumiseen vain hyväksyttävillä perusteilla, joiden on oltava kaikille työntekijöille samat. Perusteena voi olla potilaan oikeuksien kunnioitus, hygienia tai työturva.

Turbaaniriidasta ennakkotapaus

Pääkaupunkiseudun bussiyhtiöt eivät salli uskonnollisia päähineitä osana työasua. Asiasta nousi kohu helmikuussa, kun Veolia Transport kielsi Vantaalla kuljettajaltaan Gill Sukhdarshan Singhiltä turbaanin käytön.

Työsuojeluviranomaisesta kyse on lainvastaisesta syrjinnästä.

Gill on tehnyt turbaanikiellosta tutkintapyynnön, ja asia on nyt poliisin ratkaistavana.

Tapauksesta odotetaan ennakkotapausta, jonka pohjalta ratkaistaan tulevaisuudessa vastaavia asukiistoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu