Vaalit

”Iäkkäät pitkäaikaistyöttömät eläkkeelle” – kansanedustaja pitää nykytilannetta nöyryytyksenä

Iäkkäät pitkäaikaistyöttömät tulisi päästää eläkkeelle, ehdottaa kansanedustaja Päivi Lipponen.

Johanna Erjonsalo

Kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.) vaatii, että yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät, joiden työttömyys on kestänyt yli 2500 päivää, on päästettävä eläkkeelle.

– Ihmisiä ei saa roikottaa ja nöyryyttää enää kortistossa, jos työllistymismahdollisuuksia ei todellisuudessa ole. Syinä työttömyyden pitkittymiseen voivat olla esimerkiksi terveysongelmat tai ammattitaidon vanhentuminen. Korkea ikä ei enää mahdollista uuden ammatin opiskelua, Lipponen toteaa.

Lipposen mukaan muutos koskisi noin 3500 ihmistä.

– Työuran loppupää ei saa muodostua Via Dolorosaksi, kärsimysten tieksi. Suomalaisen yhteiskunnan on kohdeltava ihmisiä arvokkaasti. Nyt hakijaa juoksutetaan viranomaisten luona, vaikka kaikilla osapuolilla on selvää, ettei työtä löydy. Kun henkilökohtainen huoli toimeentulosta poistuu, ihminen pääsee kunniallisesti uuteen elämänvaiheeseen, eläkkeelle.

– Tuen vahvasti ministeri Lauri Ihalaisen avausta. Hän pohti mahdollisuutta luoda järjestelmä, jossa yli 60 –vuotiaat pitkään työttömänä olleet saisivat mahdollisuuden siirtyä eläkkeenomaiselle tuelle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu