Paikalliset

Häirikkönuoret Dixin ongelma? – Näin vastaa nuorisopomo

Dixissä hengaavat nuoret ovat herättäneet viime viikkoina keskustelua. Nuoriosotyöntekijät puolustavat nuoria.

Armi Suojanen

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi on ollut viime viikkoina otsikoissa nuorison vuoksi. Milloin on puhuttu nuorten häiriökäyttäytymisestä ja milloin siitä, että nuorten ei kannattaisi oleskella keskuksessa siellä esiintyvän huumekaupan vuoksi.

Aiemmin Vantaan Sanomien haastattelussa Itä-Uudenmaan huumepoliisin komisario Christer Ahlgren totesi, että asemanseudun alueet eivät ole kohtaamispaikkoja, eikä hän haluaisi omien lastensa hengailevan Dixissä.

Vantaan kaupungin nuorisoasiainpäällikkö Ari Tossavainen ei kuitenkaan näe nuorten oleskelussa keskuksessa ongelmaa, joskin hänestä on luonnollista, että osa aikuisista kokee sen häiriönä. Dixi on nuorisotyöntekijän mukaan yksi alueen nuorten kohtauspaikoista, sillä varsinainen nuorisotila on tulossa Tikkurilaan vasta elokuussa.

– En tätä poliisin lausuntoa nyt halua sen kummemmin kommentoida. Monet erilaiset mielipiteet ja näkemykset ovat hyvin arvokkaita toiminnan kehittämisessä. Totta kai poliisi työssään puuttuu huumekauppaan kaikkialla missä sitä havaitsee ja se on erittäin tärkeää.

– Itse en näe Dixissä usein käyneenä, että nuoret aiheuttaisivat isoa ongelmaa. Siellä monesti käyneenä, en ole havainnut isompia ongelmia. Kyllähän nuorista aina ääntä lähtee, kun he kohtaavat. Eikä siellä mielestäni tarvitse hiljaa ollakaan. Kyseessä on kuitenkin julkinen tila, joka on mielestäni hyvä ja viihtyisä paikka nuorille.

Tossavaisen mielestä Dixi on turvallisempi kuin esimerkiksi Tikkurilan vanha asema.

– Siellä ollaan kuitenkin sisätiloissa ja ympärillä on enemmän aikuisia ja muun muassa vartijoita. Se luo turvallisuudentunnetta. Myös nuorille, sillä nuoretkin kokevat turvattomuutta sen sijaan, että vain aiheuttaisivat sitä.

Dixiin nuorisotoimintaa alettiin suunnitella jo viime syksynä. Mukana ovat olleet Vantaan kaupungin nuorisopalvelut, Aseman Lapset, Dixin toimijat, paikallinen poliisi sekä Vantaan seurakunta. Walkers-toiminnan lisäksi Vantaan kaupungin ja Aseman lapset ry:n nuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten pariin joka ilta. Lisäksi Vantaan nuorisopalveluiden organisoima katupartiotoiminta, Ankkapartio, työskentelee viikonloppuisin Dixissä.

– Mielestäni ennakoimme tilannetta aika hyvin. Osasimme arvata, että keskuksesta tulee vetovoimainen paikka. Onhan sinne helppo tulla ja siellä on kauppoja ja muuta sellaista. Nuorisotyötä mietittiin yhdessä monen eri tahojen kanssa, mutta näin nuorisopalvelujen näkökulmasta tarkoitus on lähinnä, että olemme siellä, missä nuoria on paljon, Tossavainen toteaa.

Nuorisotilan puutteen on tarkoitus korjautua syksyllä, kun nuorisopalvelut avaavat uudet tilat.

– Niitä on suunniteltu yhdessä nuorten kanssa ja uskon, että siitä tulee heille hyvä paikka. Nythän Dixin lisäksi alueella on käytännössä vain usein täynnä oleva Tonttula. Nekin tilat ovat liian pienet, Tossavainen pohtii.

– En kuitenkaan usko, että nuoret katoavat Dixistä. Ja miksi pitäisi? Tapaavathan he esimerkiksi Jumbossakin kavereitaan.

Myöskään kauppakeskusjohdossa ei nuorten oleskelua nähdä ongelmallisena.

– Kauppakeskuksessa ongelmia on ollut vähän. Nuorisoa on joskus huomautettu rumasta kielenkäytöstä, mutta muuten asioihin ei juuri ole tarvinnut puuttua. Esimerkiksi kauppakeskuksen viime viikonlopun raporteissa ei ole yhtään puuttumista häiriötapahtumiin, kauppakeskusjohtaja Johanna Harjunmaa kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu