Paikalliset

Vantaan paras pizzeria räväyttää: suosikkiravintolaan hulppea laajennus

RUOKA Ylästössä toimivan ravintolan laajennus valmis ehkä jo 2015.

Tähän kohtaan tulee ravintolan uusi keittiö, näyttää ravintoloitsija Muhammad ”Muhis” Arifai.

Tuomas Massinen

Vantaan Sanomien helmikuisen pizzeriakisan voittanut ravintola panee tuulemaan yleisestä vaikeasta taloustilanteesta huolimatta.

Perheyrityksenä toimiva Ylästön Pizza & Kebab & Grilli aikoo laajentaa rajusti tilojaan tänä vuonna: suunnitelman mukaan ravintolan koko yli kaksinkertaistuu.

– Ravintola laajenee terassin suuntaan kaksi metriä, vasemmalle kolme metriä ja oikealle kolme metriä, viittoilee ravintoloitsija Muhammad ”Muhis” Arifai .

Arifain ensisijaisena tavoitteena on, että laajennustyöt alkavat kesäkuussa. Valmista olisi tällöin loppuvuonna.

Parhaillaan suunnitelmaa viedään tohinalla eteenpäin. Arkkitehti laatii piirustuksia, ja mahdollisimman pian haetaan rakennuslupaa.

Suunnitelman mukaan ravintolatilojen pinta-ala kasvaa nykyisestä 44:stä 100 neliöön rakennusoikeuden määrän mukaisesti.

Sisäasiakaspaikkojen määrä nousee 12:sta lähes 30:een. Terassipaikkamäärä tuplautuu 12:sta 24:ään.

Uuden keittiön on määrä sijoittua laajennusosaan rakennuksen vasemmalle puolelle. Nykyisen keittiön tilalle tulee pöytiä ja tuoleja. Vanhoja tiloja uusitaan ehkä muullakin tavoin.

Palestiinalaistaustainen Arifai sanoo, että nykyiset tilat ovat liian pienet. Kaikki halukkaat eivät mahdu paikalle aterioimaan.

– Olen varma, että asiakkaita tulee riittävästi tänne myös tulevaisuudessa. Nyt suurin osa heistä ottaa ruokaa mukaan, koska eivät mahdu sisälle istumaan.

Arifai uskoo, että ravintolan uudistuttua asiakasmäärä voi kasvaa reilustikin. Tällä hetkellä ravintolassa käy esimerkiksi perjantaisin 100–200 asiakasta. Iso osa tulee Ylästöstä ja lähialueilta.

Laajennushanke on muhinut Arifain mielessä jo muutaman vuoden. Rahapulmat ovat viivästyttäneet aikeen toteuttamista, mutta nyt aika olisi sille kypsä.

– Hanke maksaa vähintään 100 000 euroa. Suomessa rakentaminen ei ole mitenkään halpaa.

Laajennus tuo mukanaan myös uutta ruokatarjontaa, kuten palestiinalaisvaikutteisia pitafalafelejä, salaatteja ja uusia pizzoja.

Alkoholijuomia Arifai ei aio ottaa valikoimiinsa jatkossakaan – hän kertoo haluavansa pitää ravintolansa lapsiperheille sopivana.

– En halua, että tästä tulee baari. Jos laittaisin olutta ja siideriä myyntiin, varmasti tulisi rahaa kassaan, mutta samalla täältä häviäisivät lapset, nuoret ja perheet.

– Ylästössä asuu paljon nuoria, joilla ei ole mitään ajanviettopaikkaa. Moni nuori tulee tänne syömään pizzaa ja juomaan limua, ravintoloitsija huomauttaa.

Arifai tahtoo myös laajentaa aukioloaikoja. Nykyään ravintola avaa ovensa aikaisintaan kello 10 ja menee kiinni viimeistään kello 22. Tulevaisuudessa paikka avautuisi kuitenkin monena päivänä aamiaisasiakkaille jo aamukuudelta ja sulkeutuisi iltayhdeltätoista.

Myös työntekijämäärä voi kasvaa kahdella hengellä. Nyt ravintola työllistää Arifain lisäksi hänen kaksi poikaansa ja työharjoittelijan.

Jos Arifain aikataulutavoite toteutuu, Ylästöntien pizzeria on kiinni kesällä 3–4 viikkoa. Arifai perusti 500 neliön liiketontilla olevan ruokapaikkansa kesäkuussa 2006.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Vantaan paras pizzeria löytyy Ylästöstä14.2.2015 19.00
Terveystrendit tulevat pikaruokaan: yhä useampi syö pizzeriassa salaatin19.12.2014 08.00
Tässä ovat Suomen parhaat kreikkalaiset – katso äänestystulos28.3.2015 12.00
Tässä se on: Suomen suosituin hampurilainen18.1.2015 17.20
Huippukokki avaa hampurilaispaikan – ei saa nyt mieleistään kympillä18.3.2015 12.09
Evento Awards -palkinnot jaetaan illalla – Vantaalaisravintola Kuninkaan Lohet finalistina25.3.2015 18.11
Unohda baklavat ja macaronsit! Nyt tulevat hollantilaisherkut29.3.2015 20.00
Hakunilalaisten olohuone tarjoaa kaupungin halvinta kahvia11.2.2015 11.00
Näin syntyy Välimeren herkku Hakunilassa - katso kuvat14.12.2014 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu