Puheenaihe

Anarkistisivusto lietsoo hyökkäystä puolueita vastaan – "Täyttäkää vihreiden toimisto vedellä"

Anarkistisella takku.net-sivustolla julkaistiin maanantaina Suomen oloissa poikkeuksellinen viesti, jossa kehotetaan avoimesti hyökkäämään eduskuntavaaleissa mukana olevia puolueita vastaan. Sivuston kirjoituksessa otetaan samalla vastuu perusuomalaisten Hämeentien vaalitoimistoa kohtaan tehdystä ilkivallasta.

Perussuomalaisten vaalitoimisto on joutunut toistuvan ilkivallan kohteeksi viime ja tänä vuonna. Iskuja on ollut yli puolenkymmentä.

Viimeisimmästä pääsiäisen ajan iskusta otti vastuun takku-sivuston nimetön kirjoittaja, joka samalla kiisti, että iskuilla olisi yhteyksiä vasemmistoliittoon.

Nimetön kirjoittaja esittäytyi "kipinätiimin" jäseneksi ja usutti anarkisteja jatkamaan tihutöitä, ja ottamaan kohteeksi myös muut puolueet.

 – Kutsumme jokaista nousemaan vastarintaan puolueiden mielikuvamarkkinointia vastaan. Poista lähiöstäsi Muutos2011:n mainokset! Täytä vihreiden toimisto vedellä muistutuksena! Leiki lipunryöstöä kokoomuksen kanssa! Polta koko vaalimainosteline! Jokainen puolue on uhka vapaalle yhteiskunnalle, kirjoittaja uhoaa.

Suomessa toimivia äärijärjestöjä ei ole yleisesti pidetty uhkana yhteiskuntarauhalle. Viimeksi kuluneen vuoden aikana järjestöt ovat kuitenkin pyrkineet nostamaan julkista profiiliaan, ja myös vastakkainasettelu anarkistien ja skinien välillä on ollut yhä näkyvämpää. Se ilmennyt sekä internet-palstoilla että katunahisteluna.

Äärijärjestöt ovat myös aiempien vaalien alla aiheuttaneet yksittäisiä välikohtauksia, jossa kohteena ovat olleet poliittiset puolueet.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu