Puheenaihe

Talosotku Westendissä – IL: Oikeus kumosi ex-NHL-kiekkoilijan sopimuksen

Peter Ahola toimii Espoo Bluesin general managerina.

Sirpa Repo

Espoo Bluesin general manager, ex-NHL-kiekkoilija Peter Ahola käytti epäasiallisesti hyväkseen lapsuudenystävänsä heikkoa terveydentilaa ja talousahdinkoa suostutellessaan tämän epäedulliseen rakennussopimukseen.

Tätä mieltä on Helsingin hovioikeus tuoreessa päätöksessään, kertoo Iltalehti.

Riita koskee 2009–10 käynnissä ollutta Aholan talohanketta Espoon Westendissä. Aholan lapsuudenystävän rakennusyhtiö vastasi sen rakentamisesta. Työt jäivät kesken yhtiön talousongelmien takia.

Kaveri vaati Aholalta 330 000 euroa, sillä yhtiö oli tehnyt 70 prosenttia sovituista rakennustöistä. Aholan mukaan vain 25 prosenttia töistä oli tehty ja hän oli jo maksanut osuuden, eli 180 000 euroa.

Hovioikeuden osapäätös liittyy loppuselvitystä ja sovintoa koskevaan sopimukseen, johon Ahola sai kaverinsa allekirjoituksen ennen puoltayötä joulun alla 2010.

Hovin mukaan Ahola ja vaimonsa juottivat lääkityksen alla olevalle kaverilleen alkoholia ja panivat tämän epäasianmukaisesti allekirjoittamaan sopimuksen.

Paperin mukaan Aholoiden osuus kuittautuisi 180 000 eurolla ja kaverin yhtiön pitäisi maksaa Aholoille 85 000 euroa arkkitehtisuunnittelusta.

Ystävä sairasti kroonista tautia, kärsi talousvaikeuksista ja oli henkisesti heikossa tilassa kiistan takia.

Hovioikeus piti Aholoiden menettelyä moitittavana ja julisti talosopimuksen pätemättömäksi.

Hovi miettii edelleen, kuka on velkaa kenelle ja miten paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu