Puheenaihe

Selvitys: Nämä Vantaan ostarit pitää säilyttää

Selvityksen mukaan Hakunilan ostoskeskus on yksi niistä vantaalaisista ostareista, joita pitää kehittää.

Toni Tervo
Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ensi maanantaina selvitystä, joka koskee Vantaan vanhojen ostoskeskusten tulevia mahdollisia käyttötarkoituksia.

Vantaalla on 27 vuosina 1961–1986 rakennettua ostaria, joista vain osa on enää merkittäviä kaupunkikuvan, kulttuurihistorian tai palvelurakenteen kannalta.

Kaupunkisuunnittelun tekemä selvitys osoittaa, että Kaivokselan ostoskeskus, Rajatorpan ostoskeskus, Myyrinpuhos, Kuohukuja 1, Hiekkaharjun ostoskeskus, Koivutori, Korsontie 7, Mikkolan ostoskeskus ja Kuulakuja 5 ovat ostareita, joiden säilymistä tulisi tukea.

Vain osa ostoskeskuksista on enää merkittäviä kaupunkikuvan, kulttuurihistorian tai palvelurakenteen kannalta.”

Kehitettäviä ostoskeskuksia puolestaan ovat Pähkinärinteen ostoskeskus, Vantaanpuiston ostoskeskus, Martinkeskus, Vantaanlaakson ostoskeskus, Ristipuron ostoskeskus, Rautkallionkatu 3, Rekolantie 53, Merikotkantie 1, Hakunilan ostoskeskus, Heporinne 2A ja Oritie 1A.

Uudistettavilla ostareilla ei ole enää paikallishistoriallista, rakennushistoriallista tai kaupunkirakenteellista merkitystä. Myös niiden merkitys osana palveluverkkoa on kadonnut.

Selvityksen mukaan uudistettavia ostareita olisivat Laajavuorentie 8, Peltolantie 2, Tikkuraitti 17, Simonkallion ostoskeskus, Liiketalo Vakula, Korsonpolku 4, Korsontie 14, Suunnistajankuja 2.

Nyt tehtyä selvitystä on tarkoitus käyttää tukena erilaisia vaihtoehtoja tutkittaessa.

Kaikkien kohteiden tulevat käyttötarkoitukset ratkaistaan tarkemmin vasta asemakaavatyön yhteydessä.

Selvitystyöhön ovat osallistuneet kaupunkisuunnittelu, yrityspalvelut, rakennusvalvonta ja kaupunginmuseo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu