Paikalliset

Vihdoinkin! Tikkurilan uusi tori aukeaa vapuksi

KAUPUNKIKUVA Torilla saa kaupitella ilmaiseksi vappuun saakka.

Vantaan torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Ari Uotila ihasteli mukia Tikkurilan uudella torilla. Tori avautuu virallisesti vappuna.

Toni Tervo

Siitä asti kun lumet sulivat ja aurinko alkoi paistaa, Vantaan torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Ari Uotilan puhelin on soinut taukoamatta.

Vappuna avautuva kaupungintalon vieressä sijaitseva uusi Tikkurilan tori on viimeinkin alkanut houkuttaa kauppiaita.

– Jonkun aikaa oli vaikeuksia saada tähän ketään, kun kelit olivat huonot. Nyt kuitenkin halukkaita tulijoita on paljon. Torikauppahan on pitkälti kiinni auringonpaisteesta ja hyvästä sijainnista, Uotila sanailee.

Hyvä sijainti onkin puheenjohtajan mukaan uuden Tikkurilan torin valtti. Vielä pitäisi saada ihmisten tietoon, missä se on.

– Tosi usein joutuu vielä vastamaan kysymyksiin, että mikä uusi tori ja missä. Siinä tulee sitten sanottua, että vanhan Kenkä-aseman kohdalla tai entistä kirkkoa vastapäätä, ja sitten ihmiset muistavat. Tietoisuutta torista pitää vielä lisätä.

Uusi tori on ollut valmistumisestaan saakka toistaiseksi tyhjillään. Sen piti alunperin avautua myyjille jo jouluna, mutta aikataulu ei pitänyt.

Tällä hetkellä tyhjälle torille saa Uotilan mukaan tulla myymään kuka vain ilmaiseksi. ”Testausvaihe” päättyy vappuna, jolloin vakituiset myyjät muuttavat torille.

– Kaikki ovat erittäin toiveikkaita ja uskovat, että tori on täysin oikeassa paikassa, puheenjohtaja vakuuttaa.

Vantaan Sanomat kysyi viime syksynä asukkailta toiveita uuden torin suhteen. Monet vastaajista toivoivat, että torista ei tulisi pultsareiden notkumispaikka.

Uotilan mukaan asiaan ei ole kiinnitetty erityistä huomiota, mutta tähän asti ongelmaa ei ole ollut. Yhdestä asiasta hän on kuitenkin kiitollinen.

– Suunnitteluvaiheessa arkkitehtien papereissa torille oli tulossa pitkä kahluuallas. Onneksi se kuitenkin jäi pois. Se olisi todennäköisesti ollut heti täynnä jätettä.

Aiotko asioida Tikkurilan torilla?

Kyllä
83% (64 ääntä)
En
17% (13 ääntä)
Ääniä yhteensä: 77

Tätä uudelta
torilta saa

TIkkurilan uudelle torille tulee useita uusia kojuja sekä myös vanhoja entiseltä Peltolan torilta.

Ari Uotilan mukaan torille tulee muun muassa kukkakauppias, vihanneskauppias, lihakauppias, kenkäkauppias, vaatekauppias ja leipäkauppias.

Paikalle tulee myös uusi iso torikahvila, sekä kreikkalainen grilli Souvlaki Peltolan torilta.

Uutta toria juhlistetaan vappupäivänä ja vappuaattona. Paikalla on tuolloin muun muassa tivoli ja asematie taksiasemalta kielotielle on täynnä erilaisia kojuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Villi visio: Tällainen keidas uusi Tikkurilan tori voisi olla1.10.2014 06.00
Yrittäjät ihmettelevät: Miksi Tikkurilan uusi tori ammottaa tyhjänä?10.12.2014 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu