Makumaailma

Dixin italialaisessa ravintolassa kokataan isöäidin resepteillä

RUOKA Vantaalaissisarusten La Pasteria Italiana tarjoaa aitoa italialaista ruokaa perinteisinä ja moderneina versioina.

Daniela (oik.) ja Giuliana Mirabella ovat tuoreita ravintolayrittäjiä.

Mari Mäkinen

Italia on ollut osa Giuliana ja ja Daniela Mirabellan elämää aina. Vaikka tytöt ovat syntyneet Suomessa, ovat juuret syvällä saapasmaan auringon lämmittämässä maassa. Vanhemmat, suomalainen äiti Eeva ja italialainen isä Pasquale , ovat pitäneet huolta siitä, että siskosten yhteys Italiaan on pysynyt vahvana. Vierailut sukulaisten luokse ovat säännöllisiä.

– Italialaista ruokaa olemme syöneet aina. Hassua sinänsä, että meillä sen teosta vastasi äiti, joka on juuriltaan täysin suomalainen. Hän oppi italialaisen keittiön salat isän äidiltä, Giuliana kertoo.

Molemmat vanhemmat ovat työskennelleet ravintola-alalla. Pasquale Mirabella omisti aikanaan ravintoloita Helsingissä. Niissä Giuliana ja Daniela paiskoivat töitä teini-iästä saakka.

Ravintola-ala ei silti ollut mielessä silloin, kun siskokset lähtivät opiskelemaan. Ensin parturi-kampaajaksi valmistui Giuliana, myöhemmin myös Daniela.

Sisarusten haave omasta ravintolasta heräili hiljalleen. Idean taakse asettui koko perhe.

– Se oli oikeastaan aika luonnollinen jatkumo meille yrittäjäperheen lapsille, Giuliana pohtii.

Daniela kiersi etsimässä sopivaa paikkaa pitkään, mutta yksikään tarjotuista tiloista ei tuntunut oikealta. Kun vuonna 2012 vielä aivan alkutekijöissään olleen Dixi-kauppakeskuksen tilat tulivat vuokralle, tiesivät naiset, että siinä se on.

Ja siinä se tosiaan nyt on. Kolmen kuukauden ikäinen La Pasteria Italiana työllistää sisarusten ja vanhempien ohella myös serkun sekä sedän.

– Vanhempiemme vastuulla on keittiö, jossa molempien kokemus, tieto ja taito on korvaamatonta. Me puolestaan vastaamme muun muassa salista, hallinnollisista asioita, markkinoinnista ja visuaalisesta ilmeestä sekä viimeisimmistä trendeistä, nuoret yrittäjät kertovat.

Monet listan ruuat ovat italialaisen isoäidin resepteillä tehtyjä.”

 

 

Työnjako on selvä, eikä sapeleita tarvitse kolistella. Moni on hämmästellyt sitä, että siskokset ottivat vanhempansa mukaan. Giulianille ja Danielalle siinä ei ole mitään ihmeellistä. Perhesuhteet ovat aina olleet tiiviit.

 

– Kun ravintola oli pääsiäisen pyhäpäivät suljettu, me vietimme nekin päivät yhdessä koko perhe, Daniela naurahtaa.

Yrittäjät iloitsevat siitä, että uusi ravintola on otettu Tikkurilassa hyvin vastaan. Vakioasiakkaitakin jo on, mutta listan suosituin ruoka yllätti.

– Tuore herkkusieni-tryffelirisotto kananrintafileen kanssa on noussut ehdottomaksi hitiksi. Emme osanneet odottaa, että risotto olisi niin suosittua, mutta siitä viisastuneena niitä otettiin listalle lisää.

Suosikkirisotto, kuten moni muukin listan ruoka, on italialaisen isoäidin reseptillä tehty. Osa on täysin alkuperäisiä, osa moderenilla tvistillä muokattu. Muun muassa pastat, jauhot, juustot, kinkut, salamit ja jäätelöt tilataan suoraan Italiasta.

– Herkulliset reseptit ja yksinkertaiset, laadukkaat raaka-aineet, siinä meidän salaisuus, sisarukset tiivistävät hymyillen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tikkurilan Chinatownissa käydään tiukkaa ravintolakisaa21.11.2014 06.00
Vantaan paras pizzeria räväyttää: suosikkiravintolaan hulppea laajennus31.3.2015 06.00
Ravintolayrittäjät: Liian erikoista ruokaa tarjoava ravintola ei menesty Suomessa2.12.2014 07.00
Myyrmäen Chico’sin tilalle texmex-ravintola28.11.2014 05.00
Tässä ovat Suomen parhaat kreikkalaiset – katso äänestystulos28.3.2015 12.00
Hakunilalaisten olohuone tarjoaa kaupungin halvinta kahvia11.2.2015 11.00
Näin syntyy Välimeren herkku Hakunilassa - katso kuvat14.12.2014 19.00
Pian Dixistä saa ruokaa ja juomaa – nämä ravintolat avaavat12.11.2014 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu