Paikalliset

Kanniston koulun remonttilaskusta riidellään yhä – kaupunki ja rakennuttaja eri mieltä

KIISTA  YIT:n mielestä koulua ei olisi tarvinnut vielä korjata.

Kanniston koulun korjausten maksaja ei vieläkään ole selvinnyt. Kaupunki ja YIT ovat eri mieltä nopeiden korjausten tarpeellisuudesta.

Armi Suojanen

Vantaan kaupunki ja rakennusurakoitsija YIT eivät ole vieläkään päässeet sopuun Kanniston koulun korjauskulujen maksajasta.

Koulua korjattiin viime kesänä, kun sieltä paljastui luultua suurempia kosteusprosentteja. Kaupunki on todennut haluavansa vuonna 2011 valmistuneen koulun rakentaneelta YIT:ltä reilut 262 500 euroa korvausta tehdyistä korjauksista.

YIT:llä on osapuolten välisen sopimuksen mukaan kymmenen vuoden rakennuttajan vastuu ilmaantuvista ongelmista. Yhtiö on kuitenkin tähän mennessä käydyissä neuvotteluissa torjunut vaateen.

YIT:n mukaan ”kaupungin toimesta päätetyt ja teetetyt korjaustoimet eivät ole olleet laajuudeltaan, menetelmien sekä toteutusaikataulun suhteen tarpeenmukaisia”. Sen mielestä koulun korjaaminen olisi voinut odottaa kesään 2015.

– Viitaten tehtyyn tutkimusaineistoon, näkemyksemme mukaan tuloksista ei selvästi voitu osoittaa, mikä oireilun koulussa aiheuttaa. Siksi mielestämme olisi voitu odottaa vielä ennen korjausten tekemistä. Kaupunki halusi toimia kuitenkin nopeasti, mikä on tietyllä tavalla ymmärrettävää, YIT:n hankepäällikkö Tero Aaltonen toteaa.

Tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Juha Vuorenmaa ei halua kovin paljoa avata käynnissä olevia neuvotteluita, mutta vahvistaa tilanteen.

– Heillä on tällainen kanta ja meillä erilainen. Meidän näkemyksemme mukaan kaupungilla on lakisääteinen velvollisuus taata kaikille terveellinen oppimisympäristö emmekä sen vuoksi voineet odottaa korjausten tekemistä.

YIT on ollut valmis keskustelemaan korvauksista, mutta osallistuminen kattaisi vain puolet kaupungin haluamasta summasta. Tilakeskus on ilmoittanut pitävänsä vaateen ennallaan.

Seuraavan kerran osapuolet istuvat neuvottelupöytään huhtikuun viimeisellä viikolla. Vuorenmaa ei halua spekuloida mahdollista lopputulosta. Hänen mukaansa kuitenkaan esimerkiksi oikeuteen meneminen ei ole mahdottomuus.

– En hirveästi halua kommentoida keskeneräisiä asioita, mutta kaikki on mahdollista. Toivottavasti siihen ei kuitenkaan jouduta ja löydämme yhteisen ratkaisun.

Kanniston koulun ongelmat nousivat julkisuuteen kesällä 2014, kun vanhempien vaatimien lisätutkimuksien jälkeen paljastui, että koulun kosteusongelmat olivat luultua pahemmat

Tällä hetkellä koulu on Vuorenmaan mukaan kunnossa.

– Pieniä korjauksia tehdään tulevana kesänä, mutta ne eivät liity mitenkään sisäilmatilanteeseen.

Tästä on kyse

Kanniston koulussa järjestettiin vanhempainyhdistyksen sisäilmailta viime vuonna alkukesästä.

Illan jälkeen kaupunki teetti vanhempien vaatimuksesta kouluun lisätutkimuksia selvittääkseen, mistä oppilaiden ja joidenkin opettajien oireilu johtuu.

Tutkimuksista selvisi, että koulun 16 luokkatilassa 19:stä sekä kahdessa aiemmin iltapäiväkerhon käytössä olleessa tilassa suhteellinen kosteus oli liian korkea.

Kouluun toteutettiin näillä perusteilla nopealla aikataululla korjaukset jo kesällä 2014. Koulu alkoi syksyllä normaalisti.

Kaupunki vaatii vuonna 2011 valmistuneen koulun rakentaneelta YIT:ltä korvauksia remonttikuluista.

Lisää aiheesta: 

Kaupunki ja vanhemmat eri linjoilla Kanniston koulun kunnosta23.12.2014 06.00
Sisäilmaoireilu vähentynyt Kanniston koulussa – Kartanonkoskella vielä ongelmia18.12.2014 13.12
Kanniston koulu tehosiivotaan syyslomalla6.10.2014 08.46
Sisäilmaongelmainen Kanniston koulu tehosiivotaan ja ilmanvaihtokanavat nuohotaan1.10.2014 11.29
Vanhemmat vaativat: Kanniston koulun tilannetta pitää yhä seurata3.9.2014 19.00
Kannistossa puitiin koulun sisäilmaa – kaupunki lupasi lisää tutkimuksia27.5.2014 12.28

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu