Paikalliset

Vihreät: Tikkurilankosken pato avattava kaloille ja melojille

Tikkurilankoski virtasi vuolaana viime syksynä.

Sirpa Papinaho

Tikkurilan-Aviapoliksen vihreät esittää, että Tikkurilankosken pato avattaisiin kaloille ja melojille.

Tikkurilan-Aviapoliksen vihreiden uusi puheenjohtaja Jouni Vauhkonen vertaa Tikkurilankosken padon avaamista Helsingin Vanhankaupunginkoskeen, jonka avaamisehdotus on saanut suurta kannatusta.

– Se luo aivan uusia mahdollisuuksia tehdä Tikkurilankoskesta vapaa-ajankalastuksen uusi vetovoimainen kohde. Vaelluskalat hyötyvät, kun yksi este poistuu, Vauhkonen toteaa tiedotteessa.

Vihreät uskovat, että Keravanjoessa sijaitsevasta Tikkurilankoskesta voisi tulla turisteja vetävä kalastuspaikka. Myös koskenlasku olisi mahdollista, jos pato avattaisiin.

Vihreiden mukaan padon osittainenkin purkaminen helpottaisi padon hoitoa ja palauttaisi upean koskimaiseman, joka jatkuisi parisataa metriä yläjuoksulle päin.

Nykyinen kalaporras toimii huonosti ja kaupunki joutuu puhdistamaan kalatietä säännöllisesti.

– Padolla ei ole nykyisellään muuta tehtävää kuin toimia muistona lyhyestä historiallisesta ajasta, jolloin entisen vernissatehtaan myllyt saivat siitä energian. Patoja on Suomessa paljon, kalojen kulkuteitä todella vähän, Vauhkonen toteaa.

Vihreiden mukaan Tikkurilankosken pato on huonossa kunnossa ja Vantaan kaupunki suunnittelee sen korjaamista. Korjaamisen ja purkamisen kustannukset on arvioitu suunnilleen yhtä suuriksi.

Pitäisikö pato avata Tikkurilassa?

Kyllä
96% (953 ääntä)
Ei
4% (38 ääntä)
Ääniä yhteensä: 991

Lisää aiheesta: 

Millainen Vanhankaupunginkoskesta tulisi, jos pato purettaisiin?9.4.2015 07.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu