Makumaailma

Vantti kutsuu kaikki uteliaat maistamaan kouluruokaa

Koulukeittiössä valmistetaan ruokaa runsaalla kädellä, mutta isolla sydämellä. Kuvassa kattillaa hämmentää Tikkurilan lukion palveluohjaaja Jukka Käkelä.

Sami Iivonen

Vantaan Tilapalvelut Vantin, eli lyhyesti vain Vantin, ateriapalvelut maistattaa Kaupunkijuhlan kunniaksi kouluruokaa idyllisissä maisemissa Keravanjoen rannalla, Heurekan ja Veininmyllyn kupeessa. Pop-up ravintola on avoinna ensi lauantaina kello 12–15.

Kuin pisteen ä iin päälle, vietetään lauantaina myös Ravintolapäivää, joten ruuasta kiinnostuneita vantaalaisia on varmasti sankoin joukoin liikkeellä.

Vantin pop-up ravintolassa pääsee testaamaan uusia tuotteita, ja keskustelemaan eri-ikäisten ihmisten ateriapalveluista.

Tarjolla on Kouluruoka rokkaa -reseptikilpailun voittajan, Jokivarren koulun 5.-luokkalaisen Riia Pellisen ideoima kasvis-jauheliharisotto.

Jälkiruuaksi, tai ihan vain välipalaksi, maistellaan mango-porkkana smoothieta.

Kouluruoka herättää ihmisissä tunteita.

– Vähän vanhemmilla on omien kokemusten pohjalta muistissa ne hieman ikävämmät annokset, naurahtaa Vantin ateriapalvelupäällikkö Marjukka Myötämäki .

– Nuorilla on kuitenkin positiivinen näkökanta kouluruokaan, hän jatkaa.

– Toisaalta, on kouluruuan tasokin parantunut valtavasti.

Järjestämme kouluissa ruokaraateja.”

Tämän päivän kouluruoka on monipuolista ja nykyaikaista.

 

Tarjolla on esimerkiksi päivittäin kasvisruokavaihtoehto ja kaksi eri salaattia.

Ruoan ekologisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Myös nuorten ääntä kuunnellaan kouluruokailua suunniteltaessa.

– Lapset pääsevät itse vaikuttamaan ruokalistaan, Myötämäki kertoo

– Järjestämme esimerkiksi ruokaraateja kouluissa. Olemme sitä kautta onnistuneesti kehittäneet ruokailua, ja samalla kehittyneet itsekin.

Joku saattaa ajatella, että Kaupunkijuhlaa varten kokataan hieman fiinimpää.

Vantissa riittää kuitenkin luottoa omaan tuotteeseen arjessakin.

– Vanhemmat ovat tervetulleita itse tutustumaan oman lapsensa koulun koulupäivän ruokatarjoiluun, paljastaa palveluesimies Eeva Mettiäinen .

– Se on paras keino hälventää ennakkoluuloja ja vanhentuneita harhakäsityksiä, kun näkee itse mitä tarjoilemme.

Vantaan Tilapalvelut Vantti tuottaa päivittäin noin 30 000 ateriaa.

Koulujen lisäksi asiakkaita ovat esimerkiksi päiväkodit, vanhainkodit, palvelutalot, sekä henkilöstöravintolat.

Ravintolapäivään osallistuu 16. toukokuuta kaikkiaan yli 1 200 pop-up - ravintolaa ja kahvilaa. www.restaurantday.org

JUTTUA korjattu 13.5. klo 12.38: Riia Pellinen on 5. luokalla.

 

 

Lisää aiheesta: 

Kouluruoka menee suoraan roskiin – äänestä kuka tekee parhaat ateriat24.9.2014 14.15
Näin Michelin-kokki Sasu Laukkonen petraisi kouluruokaa17.3.2014 13.28
Kouluruokadiplomi on Vuoden ravitsemusteko3.10.2013 14.29
Oppilaat vaativat kouluruokaan lisää lihaa: ”Kasvisruoka ei täytä”28.1.2013 15.55
Huonosta kouluruoasta moitittu kohuyhtiö lupaa korjata mokansa26.10.2012 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu