Makumaailma

Tässä ovat Vantaan parhaat pihviravintolat

LUKIJAÄÄNESTYS Oklahoma on Vantaan paras pihviravintola. Vain Korson Aada haastoi Tikkuraitin kunkun. Muuten hyvää pihviä saakin sitten etsimällä etsiä Vantaalta.

Kokki Valtteri Leinonen valmistaa pihviä Vantaan suosituimmassa pihviravintolassa Oklahomassa.

Johanna Erjonsalo

Suomen neljänneksi suurin kaupunki, mutta missä pihvi? Tikkuraitin Oklahoma on Vantaan Sanomien lukijaäänestyksen mukaan kaupungin paras pihvipaikka. Hiljakkoin listansa uusinut ravintola sai ylivoimaisen äänivyöryn.

Haastaja tuli Korsosta. Sen sijaan Mika Häkkisen ja Mika Salon ”tähdittämä” Allun Grilli jäi kolmanneksi. Pian 43 vuotta täyttävän Allun jälkeen ei sitten ollutkaan oikein mitään mainittavaa – tai on lähdettävä lihapatojen ääreen Helsinkiin.

Mikä ihmeen Oklahoma? Villin lännen ruokaa suomalaiseen makuun tarjoavaan klassikkoon tullaan joskus ulkomailta asti. Muualle muuttaneelle vantaalaiselle se voi olla herkistelyn paikka – lapsuuden tai nuoruuden makumuisto nro 1. Tiedättehän: Länkkärin pihvi, Inkkarin kanaa, Rodeoleike, Poppamiehen burger jne.

Isot annokset ja hyvät pihvit, ei jää nälkäiseksi. Hintataso kohtuullinen ja mukava miljöö.

Näin sanovat äänestäjät Oklahomasta:

– Ravintola panostaa ruokaan enemmän kuin muut ravintolat. Oklahomassa on keskitytty juuri siihen, missä ravintoloissa kuuluukin eli ruokaan – eikä puitteisiin.

– Hyvää ja aina oikeankypsyiset pihvit. Laadukasta lihaa.

– Palvelu, viinilista ja mahtavat pihvit!

– Puhukoon ruoka puolestaan. Ei sitä makua voi tähän kirjoittaa.

– Isot annokset ja hyvät pihvit, ei jää nälkäiseksi. Hintataso kohtuullinen ja mukava miljöö. Miljöö on osa kokonaisuutta.

Oklahoman ystävät kritisoivat myös Tikkurilan muuta tarjontaa näin:

–Oklahomassa saa aina erinomaisia pihvejä. Kiireisenä kesäpäivänäkään et pääse pettymään. Henkilökuntakin on poikkeuksellisen kohteliasta ja ystävällistä: aina siellä, kun tarvitset – vaikket tarvitsisikaan! Sitä ei kaikissa Tikkurilan paikoissa valitettavasti pääse näkemään.

Etelä-Suomen, ellei koko Suomen paras pippuripihvi!

Kakkoseksi tuli Korson Aada, joka keräsi ääniä myös Helsingistä ja Espoosta. Näin lohkaistiin Aadasta:

– Helmi pienessä kylässä.

– Paikka on viihtyisä, ja siellä on hyvä ruoka ja palvelu.

–Ruoka ja palvelu erinomaista. Vaihtoehto kaupunkikeskustoille.

Ja näin hehkuttivat Helsingin puolelta tulleet Aadan kannattajat:

– Etelä-Suomen, ellei koko Suomen paras pippuripihvi!

– Hyvä ilmapiiri huokuu jo sisään mennessä; ovat aidosti kiinnostuneita tekemästään ruoasta. Selvästi lähialueen muista ravintoloista poikkeava ruokapaikka, jossa laatu ja vaihtelevuus omaa luokkaansa.

Kolmanneksi tulleesta Allun Grillistä nousi esiin grillipihvi, joka mutusteltiin makumuisteloissa yhdeksi parhaimmista.

Helsingistä Vantaan Sanomien lukijat äänestivät mielipaikoikseen Eerikinkadun Parrilla Españolan, Korkeavuorenkadun Stefan´s Steak House ja Eteläespan Manhattan Steak Housen. Espoossa vantaalaisten äänestäjien suosikki oli Pohjois-Tapiolan Grilli Toro.

Samassa yhteydessä kysyttiin myös, mikä on pihvin paras kypsyysaste.

Näin vastasivat Vantaan Sanomien lukijat:

1. puoliraaka eli

medium rare 33 %

2. kohtalaisesti paistettu

eli medium 32 %

3. puolikypsä eli

medium well 13 %

4. läpikypsä

eli well done 9 %

5. hyvin vähän paistettu

eli rare 7 %

6. raaka eli raw 2 %

Etelä-Suomen Median kaupunkilehtien äänestykseen otti osaa määräaikaan mennessä kaikkiaan 450 lukijaa ja ääniä sai yli 40 paikkaa pääkaupunkiseudulta.

Helsingin top 6

1. Goodwin, Eteläranta ja Parrilla Española, Eerikinkatu

3. Gate 1, Malmin lentokenttä

4. Helmi Grilli, Kontula

5. Stefan’s Steak House, Korkeavuorenkatu

6. Lehtovaara, Töölö

www.helsinginuutiset.fi

 

Espoon top 3

1. Grilli Toro, Pohjois-Tapiola

2. Grilli Ribis, Tapiola

3. Pappa Ravintolat, Lähderanta1.

www.lansivayla.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu