Puheenaihe

Ulkomaiset huiput maalaavat Myyrmäen asemalla

Myyrmäen asemalla nähdään viikonloppuna tunnettuja ulkomaalaisia katutaiteilijoita.

Satu Kettunen
Myyrmäessä on viikonlopun aikana meneillään kaksi kansainvälistä katutaidetapahtumaa.

Myyr York Street Art City hanke tuo Suomeen Chilestä lähtöisin olevan UnKolorDistinto ryhmän ja Valparaisosta kotoisin olevat Cynthia "Cines" Aguileran sekä Sammy "Jekse” Espinozan .

UnKolorDistinto maalaa Myyrmäen asemarakennuksen ulkoseinät radan länsipuolelta. Ensimmäisenä valmistuu asemarakennuksen pohjoisseinä laituritasolla. Työ etenee tästä muihin seiniin ja valmis seinämaalaus luovutetaan kaupungille 29. toukokuuta järjestettävässä tilaisuudessa.

Aguilera ja Espinoza ovat kotikaupungissaan tunnettuja katutaitelijoita jotka ovat maalanneet muun muassa kymmeniä kerrostalomuraaleja. Valparaison kaupunki on tilannut heiltä myös katutaidetta kaupungin kaikkien jäteautojen kylkiin. Ensimmäisellä Euroopan kiertueella olevat Cines ja Jekse maalaavat Myyrmäen lisäksi muun muassa Lontoossa, Pariisissa, Barcelonassa sekä Dresdenissä.

Osana parhaillaan vietettäviä Vantaan kaupunkijuhlia Myyrmäessä on myös nuorten kansainvälinen katutaideleiri, jolle osallistuu nuoria Vantaan ystävyyskaupungeista Salgótarjánin kaupungista Unkarissa ja Mladá Boleslavin kaupungista Tsekistä sekä paikallisia nuoria Martinlaakson ja Vaskivuoren lukioista. Leirin aikana maalataan Rajatorpantien alittava alikulkutunneli Iskostien liittymän kohdalla.

Molemmat tapahtumat ovat osa Myyr York Street Art City hanketta, jossa Myyrmäen kaupunginosaa pyritään profiloimaan katutaiteen keinoin. Myyrmäessä on tätä ennen maalattu jo yhdeksän alikulkutunnelia.

Maaliskuussa 2015 julkistettiin Multicoloured Dreams kollektiivin Myyrmäen aseman sisätiloihin toteuttama Suomen suurin julkisiin tiloihin tehty katutaideteos. Myyrmäen katutaidekohteista on laadittu niihin tutustumista helpottava esite ja kartta. Matkailijoille sekä paikallisille asukkaille järjestetään myös kesän aikana erityisiä katutaidekierroksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu