Puheenaihe

Karmea moka: Uudet seinämaalaukset tuhoutuivat Myyrmäessä

Myyrmäki-liikkeen vetäjiin kuuluva Petteri Niskanen kuvasi Myyrmäen aseman murheellisen näkymän perjantaina ja kertoi siitä Facebookissa.

Kuvakaappaus


Sen piti olla arvokkaita, upouusia seinämaalauksia suojaava toimenpide, mutta hyvä tarkoitus kääntyi katastrofiksi Myyrmäen vastikään remontoidulla rautatieasemalla perjantaina.

Osa Multicoloured Dreams -ryhmän maalaamista seinämaalauksista tuhoutui, kun Vantaan kaupungin tilaama yritys levitti suoja-ainetta seiniin.

Suoja-aineen oli tarkoitus helpottaa puhdistusta, jos maalausten päälle tehtäisiin töhryjä. Mutta aine reagoikin niin, että alla oleva musta maali alkoi irrota ja valua.

Taiteilijat olivat jättäneet kaupungille seinämaalausten hoito-ohjeet, mutta jostain syystä puhdistusfirma ei noudattanut niitä tai ei niitä saanut, ja tuloksena oli tuho.

Kun virhe huomattiin, Myyrmäki-liikkeen ihmiset lähtivät talkoilla pelastamaan sen, minkä pystyivät. Liikkeen aktiivi Petteri Niskanen kertoo, että valuvaa maalia puhdistettiin aseman alakerran takaseinästä tuntikausia perjantai-iltana.

– Pikkutarkoista yksityiskohdista osa on pilalla, ja ne on maalattava uudelleen, Niskanen harmittelee.

Multicoloured Dreams -ryhmäläiset arvioivat nyt vahinkojen määrän ja tutkivat, miten ne korjataan. Niskanen sanoo, että pitää myös selvittää, pysyykö uusi maali graffitisuojan päällä.

Korjausmaalaukset maksaa Niskasen mukaan kaupunki. Summa ei ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti siihen menee jotakin tuhansia euroja.

Myyrmäen kunnostetun aseman suuret seinämaalaukset kaikkine kustannuksineen maksoivat kaupungille 30 000 euroa. Asema avattiin remontin jälkeen maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Ulkomaiset huiput maalaavat Myyrmäen asemalla15.5.2015 19.00
3-vuotias Peetu kuoli syöpään – ystävät tekivät tämän kauniin muistomerkin20.5.2015 20.00
Suositut opastukset tutustuttavat Myyrmäen katutaiteeseen22.4.2015 08.00
Myyrmäessä ei graffiteja putsata – alueesta tuli katutaiteen mekka2.10.2014 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu