Paikalliset

Mäkinen: Helsinki ja Vantaa sopisivat yhteen

Tapani Mäkinen haluaa metropolihallintopäätösten avaamista.

Vesa Marttinen

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkinen (kok) vaatii myös metropolihallintoon liittyvien päätösten uudelleen avaamista.

– Nyt kun suunnitelma kaupunkiseutujen pakkoliitoksista haudataan, olisi ehdottoman oikein, jos hallitus vastuullisuudessaan peruisi myös metropolihallintoon liittyvät päätöksensä, Mäkinen toteaa.

Mäkisen mielestä hänen vaatimuksensa on täysin oikeutettu, sillä päätös metropolihallinnosta tehtiin rakennepaketin yhteydessä samanaikaisesti pakkoliitosten kanssa.

 

Jäljelle jää kuntia, jotka ovat rampoja ankkoja.”

 

– Sote-päätös ja suunniteltu metropolihallinto jättää jäljelle kuntia, jotka ovat rampoja ankkoja. Alueen asukkaille on tällä suunnitelmalla tulossa jatkossa kuntavaalit, metropolivaalit ja sote-vaalit, Mäkinen kokee.

Hänen mielestään kehityssuunta ei ole hyvällä tahdollakaan byrokratiaa vähentävää, vaan päätöksentekoa kauemmas pois vievää.

Vantaalaispoliitikko on reippaiden kuntaliitosten kannalla. Näitä onkin hänen mukaansa tapahtumassa Espoon suunnalla, Keski-Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla.

– Olisiko nyt vihdoin myös Helsingin ja Vantaan vuoro, täydennettynä Sipoolla ja Etelä-Tuusulalla, Mäkinen kysyy.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu