Korsoon nousee futishalli venäläisrahalla

Täysimittaisen jalkapallohallin perustan valua valmisteltiin Vantaan Korsossa viime viikon keskiviikkona.

Johanna Erjonsalo

Korsoon valmistuu uusi jalkapallohalli syksyn kuluessa. Noin kaksi miljoonaa euroa maksavan hallin rahoitusjärjestelyt ovat poikkeukselliset, sillä niistä vastaa suurelta osin venäläinen osapuoli.

Valtaosa hallin yksityisestä rahoituksesta tulee pietarilaisen Legirus-jalkapalloseuran taustalla toimivasta liikemiesryhmästä. Seuran omistaja tunnetaan suuren venäläisen Uls-Group-logistiikkayhtiön omistajana.

Työt Korsossa ovat jo täydessä käynnissä. Kaivurit ovat raivanneet ja siirtäneet maata uuden hallin pohjatöitä varten.

– Perustuksia aletaan valaa pikapuoliin, hallihankkeen koordinoinnista vastaava toiminnanjohtaja Marko Heikka kertoo.

Saksasta hankittavalla keinonurmella katetun täysimittaisen jalkapallokentän on määrä valmistua toukokuussa. Katon alle päästään syksyn kuluessa.

Legirusin tarkoituksena on käyttää hallia harjoitus- ja pelitapahtumia varten muutaman kerran kuukaudessa. Kentän hallinnoinnista vastaa Korson Palloseura.

– Olemme venäläisten kummiseura. Eivät he täällä oikein muulla pohjalla voisi toimia, seuran puheenjohtaja Kai Viander kertoo.

Korsolaisseura havitteli pitkään omaa keinonurmea, mutta hanke kariutui rahanpuutteesen. Toiveet täyttyivät moninkertaisesti, kun venäläiset kertoivat rahoittavansa lähes koko hallin.

Pietarilaisseuran kiinnostus Vantaata kohtaan on jo vanhempaa perua.

– He ovat käyneet täällä jo parin vuoden ajan pelaamassa ja harjoittelemassa suurin piirtein kerran kuukaudessa, Heikka kertoo.

Hänen mukaansa Pietarissa vallitsee krooninen pula kunnon harjoittelupaikoista. Seura havitteli Pietariin omaa harjoituskeskusta, mutta aie tyssäsi alkuunsa.

Kansainvälinen seura Pietarista

Vuonna 2012 perustetun seuran tavoitteena on pelata kansainvälisissä turnauksissa FC Inter Legirus -nimellä eri maalaisista nuorista pelaajista koostuvilla joukkueilla.

Yhteistyökumppaneita on haettu Suomesta ja Espanjan Kataloniasta.

Legirus-seuran taustavoimat rahoittavat Korsoon rakennettavan kahden miljoonan euron jalkapallohallin.

Halli valmistuu loka–marraskuussa 2014.

Kaupungin kanssa tehty maanvuokrasopimus on voimassa vuoteen 2028.

Jalkapallohallin tuntumaan rakennetaan pukukopit suihkuineen sekä pienet toimistotilat.

Kommentit

Hienoa, että venäläisrahan turvin saamme vantaalaisillekin jalkapalloharrastajille asialliset puitteet hallin muodossa. Vantaan kaupunki olisi saanut ottaa osaa isommalla panoksella hankkeeseen, esimerkiksi luovuttamalla tontin asevelihintaan korson palloseuralle. Menneinä vuosikymmeninä kaupunki on myynyt erittäin edulliseen hintaan tontteja, esimerkiksi tukeakseen yritystoimintaa. Eikö nuorten tukeminen olisi sijoitus myös tulevaisuuteen, yritystoiminnan tavoin?

Etenkin junioripuolella, lajin kuin lajin harrastuskustannuksen ovat olleen varsin korkeita ja nousujohteisia osittain juuri harjoitushallien- ja kenttien vähäisyyden vuoksi. Vantaan kaupungilla olisi erinomainen paikka profiloitua maankäyttöasioissa positiivisesti myös mahdollistaessa nykyistä paremmin tontteja jalkapallo- ja jääkiekkoharjoitushalleille.. Vantaalla on tilaa, harrastajia, kuin myös pienituloisia vanhempia joiden kustannukset useamman lapsen harrastuksista nousevat lähes poikkeuksetta kohtuuttoman korkeiksi.

Ennakkoluulottomuus ja yhteistyö korson palloseuran ja Legiruksen välillä osoittaa mielestäni mitä puhtaimmin sitä jaloa urheiluhenkeä ja nuorten harrastustoiminnan tukemista, jota yhteiskunnassamme tulisi olla nykyistä enemmän!

Michail "Miska" Fokin

Miska Fokin

Ei pahalla, mut vähän taas haiskahtaa rahanpesulta. Venäläiset rahottaa, vantaa vuokraa halvalla ja Fokin kehuu ja vaatii vielä kunnan maita ilmatteeksi. Sitäpaitsi Fokin vois kirjotella vaikka hbl:ään, eikä sekaantua vantaan asioihin. Täällä ei kaivata venäläisiä tai niitten rahoja!

Arska korsosta

Olisipa vaan ollut jokin venäläinen painiseura kiinnostunut Korsosta niin oltaisiin saatu Putin, Karelin ja kunnon painivalmentajia paikalle.

Seppo Tötterström

Arvoisat nimimerkeillä: "ARSKA KORSOSTA" ja "KYLLÄSTYNYT VENÄJÄÄN" kirjoittaneet!

Tässä globaalissa talouskurimuksessa myös länsimaiden talouden tukipilarit ovat syvästi kommunististen maiden, kiinan ja venäjän kirstujen varassa. En voi olla mainitsematta suuresti kunnioittamani, edesmenneen jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin lausetta viime vuosikymmenen alkupuolelta, jolloin kenraalin suhtautumista markkojen vaihtumisesta euroon tiedusteltiin erään lehden haastattelussa. Vapaasti Ehrnroothia lainaten, " Ei huolta, fyrkka kuin fyrkka". Ja tosiaan, se tuli ihan stadin slangilla.

Ahdingossa raha kuin raha kelpaa. Korsossa Arskalle, venäläisiin kyllästyneelle hbl:n lukijalle. Kirjoittelen vantaan sanomien areenalle, vaikka ette sitä venäläiselle soisikaan. Omistan myös suomen passin, joten ehkä perustuslainkin turvin voin tänne vielä kirjoitella, ilman Korson Arskan erillistä hyväksyntääkin?

Arvoisa Seppo Tötterström, korson palloseuralla on erinomainen valmentaja-aines! Ainoa miinus heillä on, että seuran kotipaikka on syvästi velkaantuneen, matalammin korruptoituneen ja osittain urheilu- ja kulttuurivihamielisen kaupungin alueella.

Urheilun eri muodot ovat mitä parhainta ja hyödyllisintä toimintaa koko ihmisen elinkaarelle. Jos kotimaisin talousresurssein ei haluta tätä kansallista terveyttä edistävää pääomaa kartuttaa, on hienoa että saamme ulkomailta jeesiä!

Michail "Miska" Fokin

Miska Fokin

Nimimerkki Michail "Miska" Fokin on periaatteessa ihan oikeassa. Mutta viedäänpä tämä logiikka ihan loppuun asti. Tälläkin mitalilla on valitettavasti kaksi puolta. Tämän aamun Yle Uutiset uutisoi, että Vantaan koulut on vedetty niin tiukille, että erään koulun aktiivinen vanhempainyhdistys on oma-aloitteisesti ryhtynyt varainhankintaan saadakseen tarpeellisia välineita koululle. Hatunnoston arvoinen suoritus ja hienoa talkoohenkeä nykyaikana.

Mutta mitä tämä kertoo kaupungista, kunnallispolitikoista ja virkamiehistä. Se kertoo paljon päättäjien arvovalinnoista ja yhteisten verorahojemme käytöstä. Pääosin lapsiin kohdistuvan talous- ja velkaohjelman selän takana lymyillessä voisi miettiä miten pitkälle puolustuskyvyttömien lasten kyykyttämisessä voidaan mennä.
Kymmeniä miljoonia heitetään valtiolle kuuluvien tienpätkien rakentamiseen. Kaikki loput rahat pistetään Tikkurilaan, Aviapolikseen ja Kivistön lentomelualueelle. Olisiko mitään ideaa, että kaupungintalon väki laittaisi itsensä parin kuukauden pakkolomalle miettimään arvomaailmaansa?

Lapset ensin

Ongelmanahan on ikuisesti, että jos investoi mihinkään muuhun kuin lapsiin tai eläkeläisiin, niin sanomista tulee takuuvarmasti. Eiköhän ole kuitenkin niin, että nämä investoinnit, mitä tehdään teihin ja kaupunkirakenteeseen hyödyttää myös eläkeläisiä ja lapsia? Ei kai niitä pelkästään lapsettomat keski-ikäiset käytä vaan myös perheet ja ikäihmiset?

että näin

Korson Palloseuraan ei ole moittimista, kuten kommentista sen saatoi lukea. Mutta todellista kateutta varmasti se sisältää, kun tilanne Korsossa eli Ghetossa on huono Alueeseen ei liiemmin investoida eikä järkeviä elin- tai harrastusmahdollisuuksia pystytä luomaan. Hienoa että Kopsella kävi näin hyvä mäihä.

Seppo Tötterström

Arvoisa nimimerkillä "LAPSET ENSIN" kirjoittanut!

Vantaan päätöksenteossa, eri toimialojen budjetoinneissakin olisi tosiaan uudelleen järjesteltävää. Nostaisin valtion- ja vantaalaisen päätöksenteon uhreiksi esittämienne koululaisten lisäksi myös vantaalaiset vanhukset. Valtio leikkaa kuntaosuuksia, lisää kuntien palveluiden järjestämisvelvoitteita. Kuntapäättäjinä istuu kaikenkarvaista sakkia, liian usein myös kunnan työntekijöitä. Lapset ja vanhukset ovat päätöksentekijöille ne helpoimmat kohteet, kun lisäleikkauksia kerta toisensa jälkeen nostetaan pöydille.

Maallikko voi ihmetellä vantaankin tapauksessa, miksei ole vanhuksille enempää laitospaikkoja? Miksi lasten vanhemmat keräävät rahaa koulutarvikkeisiin, jotka ennen on saatu koulusta? Samaan aikaan pitkin kaupunkia rakennutetaan kaupungin toimesta valtion hankkeita, istutetaan kukkasia, pidetään sm-hiihtojen latuja kunnossa lumitykein, muista varsin turhilta vaikuttavista asioista kirjoittamattakaan. Kuka linjaa, onko järkevää istuttaa vanhusta märissä vaipoissa, lasta pulpetissa ilman kirjaa? Päätöksentekijät!

Vantaalaisten rivivirkamiesten rooli talousahdingossa, sekä poliittisen päätöksenteon keskiössä on sangen vaikea. Usein he joutuvat vaikeimpaan rakoon toteuttaessaan päätöksentekijöiden päättämiä asioita. Viittaatte kirjoituksessanne, että kaupungintalolta voisi väki lähteä parin kuukauden pakkolomalle miettimään arvomaailmaansa. Väittäisin, että ainakin 80 % vantaan kaupungintalolla ja virastoissa päiviään istuvista omaa ihan realistisen ja humaanin arvomaailman. Minä laittaisin kansanedustajat ja valtuutetut kiertämään vanhainkoteja, sairaaloita, päiväkoteja ja kouluja. Katsomaan ja haistelemaan niitä päätöksiensä vaikutuksia.

Homekohteiden korjauksiin, hoitohenkilökuntaan ja opetusmateriaaleihin jäisi varmasti kierroksen jälkeen nykyistä enemmän rahaa. Niin valtion, kuin vantaankin tasolla. Päätöksentekijät ovat liiaksi irti tavallisesta arjesta, useimmat eivät halua leikata itselleen tärkeistä asioista, kuten vaikkapa kulttuurista tai muista elitistisiksi luettavista mieltymyksistään.

Vantaalaisille nuorten- ja vanhuksien parissa työskenteleville vapaa-ehtoisille toimijoille vien kättä lippaan! Kuten myös useimmille vantaan kaupungin työntekijöille, virkamiehille ja jopa osalle päätöksentekijöistäkin. Ilman teitä vantaa pyörisi nykyistä vaikeammin!

Michail "Miska" Fokin

Miska Fokin

Jos ei kuitenkaan myytäisi Suomea venäläisille! Jos Suomen yhteiskunnallisesti tärkeät laitokset
( esim. satamat, sähkö-ja puhelinverkko, tuotantolaitokset) myydään venäläisille, ollaan vaarallisella tiellä. Jos Suomen taloudellinen lama johtaa kaiken myyntiin, kannattaa tapahtumia Venäjällä
peilata taaksepäin ( esim, talvi- ja jatkosota, ihmisoikeudet) ja myös seurata nykyisiä tapahtumia ( esim.
Ukrainan tapahtumat) ja arvuutella myynnin seurauksia Suomelle.

Ihmisoikeudet

Seppo Törsetreströmin joku kirjoitus on varmaan poistettu. Ei ketjussa ole mitään kopsen valmennusta kehuvaa kommenttia Sepolta : ( Jotakin sekavaa vaan putinista ja karelista.

Futisfani

Ihan sama kuka tai ketä rakentaa, hienoa että Korsoonkin saadaan jotain mitä sieltä on puuttunut. Fudis on aina hieno juttu! Mielummin harrastusmahdollisuuksia, kuin bubeja joita korsoossa kyllä riittää, Vai?

sp

Että oikein neukkulasta rahaa korson palloseuralle. Kyllä vantaalla on epäonnistuttu päätöksenteossa rajusti! Kaikenmaailman peltomäet, fokit, mäkiset, jne. Ei ihme että rahat syöty, juotu, ja. Vielä puuttuu, että tangoissa liehuu venäjän liput, kun krimillä ikään!

nuorissa on tulevaisuus

Hienoa Miska, että pystyt olemaan yhtäaikaa sekä kriittinen mutta kuitenkin asiallinen. Minua vain ottaa päähän erään demarivaltuutetun nimimerkin suojassa laukomat puolitotuudet. Miten joku ei ymmärrä, että silloin kun on huutava pula rahasta, silloin on PRIORISOITAVA. Eli suomeksi sanottuna on valittava esim. huolehditaanko ensin lapsista vai maksetaanko valtiolle kuuluvien tien pätkien rakentaminen. Varsinkin tilanteessa kun lapsiin ja vanhuksiin panostetaan Vantaalla suurista kaupungeista suhteellisesti kaikkein vähiten.

Kyllä olisi norsuuluutornissa majaileville päättäjille ollut terveellistä lukea viimeisimmästä Vantaan Sanomista dramaattinen äidin hätähuuto lapsensa sairastuttua vakavasti käytyään vantaalaisia homekouluja. Se oli järkyttävää luettavaa. Ehkä se kertoo, miten päättäjät ovat Vantaalla totaalisesti vieraantuneet elävästä elämästä.

Lapset ensin

Vantaalaisdemareissa tulee esiin hyvin se kentän mielipiteen kuuntelemattomuus! Paljon luvataan, mitään ei pidetä, rahat koplataan, lahjuksia otetaan , omat työpaikat esim terveyskeskuksen hallintohommissa turvataan, ja niin työväenasialla ollaan, että oikeen äklöttää. Sdp vantaalla ihan oikeistopuolue. Ei kannata ihmetellä, että äänimäärät laskee. Ei duunari äänestä lintsari-huijaria.

pettynyt demareihin

Arvoisa nimimerkillä "NUORISSA ON TULEVAISUUS" kirjoittanut!

Rinnastatte allekirjoittaneen varsin kepeästi kunnallis- ja valtakunnanpolitiikan nimiin Peltomäki ja Mäkinen. Vertaukseenne voin tuoda skaalaa kulttuuripuolelta: 70-luvun alussa Tapani Kansa tokaisi Olavi Virralle radio-ohjelmassa, että mitäs me taiteilijat. Nyt 2014 voin todeta Kansan tehneen pitkän kunniakkaan uran. Virran ansiot ovat kuitenkin niin eri sfääreistä, ettei Kansan olisi pitänyt verrata itseään kuninkaaseen.

Peltomäen ja Mäkisen rinnastaminen Fokiniin on vähintään yhtä ontuva vertaus! Peltomäki on nyt väistyneenäkin aivan omassa sarjassaan, kuten Mäkinenkin.

Kunnioitan ystäväni Jukka Peltomäen pitkäaikaista työtä vantaalaisen, tunnustustakin saaneen elinkeinopolitiikan visionäärinä. Myös Tapani Mäkisen väsymätön työ vantaalaisten kuntapalveluiden- ja valtakunnanpolitiikan saralla hakee vertaistaan! Vaikka aatemaailmamme Mäkisen kanssa on eri laidoilta, voin todeta Tapanin hoitaneen tonttinsa "helvetin hyvin"!

Muutoin en ole kanssanne samaa mieltä, kuin nimimerkkinne osalta: Nuorissa on tulevaisuus!

Michail " Miska" Fokin

Miska Fokin

Jaahas.
Aluksi olin intoa täynnä kun sain kuulla että vihdoinkin Vantaalle uusi futis halli ja vieläpä itäselle puolelle Vantaata.
Olen kesän aikana ajellut keskimäärin pari kertaa kuussa työmaan ohi ja voi voi.
Jos ja kun olen asioita ymmärtänyt oikein piti kentän olla treeni kunnossa kesäkuun alussa, joo näyttäähän siellä tekonurmi olevan paikoillaan kaiken rakentamiseen liittyvän romun keskellä. Mutta milloin nousee "katto" kentän päälle ? Veikkaampa että ehtii talven 2014-2015 lumet alkaa sulamaan ennen sitä.
Tietenkin itse jo joitakin vuosia Jalkapallon kanssa touhunneena epäilys tähän hankeeseen heräsi siinä vaiheessa kun sain lukea että hankkeen takana Venäläinen raha ja tietyt / tietty kotimainen taho. Näillä tahoilla jotka kyseistä projektia vetää on takanaa kohtuullisen paljon savuavia raunioita jne kun viitsii hieman ihmisten nimiä googlailla ja keskustella jalkapallon parissa touhuavien kanssa. Pahoin pelkään että Vantaan Kaupunki on olkapäitä myöden paskassa tämän hankkeen johdosta ja mikä ikävintä Kopse :n olosuhteet heikkenevät tämän ikuisuus projektin myötä.
Loppu tulemana kuitenkin, toivon olevani väärässä. Tarve tälläisille harrastuspaikoille on suuri ja siksi toivon kyllä koko sydämmestäni että hanke etenisi reippaamin ja harrastajat pääsisivät jo tulevana talvena treenaamaan Korson halliin, eikä tarvitsisi ajaa esim Myyrmäkeen.

Kappas vaan

Mahtavaa, että kaikesta ryssävihasta huolimatta on tahoja jotka ylläpitävät kanssakäymistä rakkaiden naapureiden kanssa.
Nyt vaan pitää toivoa, että saataisiin tänne myös junnuja Venäjältä turnausmatkoille.

Juusovaan