Puheenaihe

Sateenkaariväeltä tunnustus vantaalaisille seurakunnille

Helsinki Pridea juhlitaan jälleen tällä viikolla. Kuva viime vuodelta.

Päivi Tuovinen
Seksuaalisten vähemmistöjen teemaviikko Helsinki Pride 2015 on myöntänyt Tikkurilan ja Vantaankosken seurakunnille kunniamaininnan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden erityisestä huomioimisesta toiminnassaan. Helsinki Pride jakaa tällä viikolla vietettävällä Pride-viikolla tunnustuksia tahoille, jotka omalla toiminnallaan edistävät yhdenvertaisuutta.

– Hienoa, että seurakunta saa tunnustusta työstään, ihmisten pariin menemisestä ja kirkkona toimimisesta ihmisten keskellä. Haluan antaa tästä kiitosta seurakuntamme työntekijöille, jotka tekevät näiden asioiden eteen töitä arjessaan. Minut valtasi myönteinen hämmennys ja ilo, kun tästä kuulin, kertoo Tikkurilan kirkkoherra Janne Silvast .

Sateenkaaridiplomit myönnetään niille, jotka ovat vuoden aikana edistäneet sateenkaarikansan asemaa ja tehneet heitä näkyväksi. Seurakunnat ovat tehneet Pridessa työtä erityisesti huomioimalla lapset.

– Mielestäni on erittäin tärkeää, että seurakunnat ovat mukana Pridessa. He viestivät aktiivisuudellaan siitä, että moderni kirkko ja kyseinen seurakunta ovat kaikille avoimia. Olisi hienoa, jos kaikki Suomen seurakunnat ottaisivat heistä mallia, sanoo Priden tuottaja Aleksi Saikkonen .

Tikkurilan ja Vantaankosken seurakunnat ovat nyt toista kertaa mukana Helsinki Pridessa. Seurakunnat järjestävät ohjelmaa lapsiperheille tapahtuman puistojuhlassa lauantaina yhdessä Kallion seurakunnan kanssa.

– Tikkurilassa tähdätään siihen, että olemme seurakunta jossa pyritään kohtaamaan kaikenlaisia ihmisiä ja seurakunnan jäseniä. Tunnustus kertoo siitä, että asiassa on onnistuttu, toteaa Silvast.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu