Ruoka

Näin leivot bloggareiden suosiman raparperipiirakan

Maisemakahvilan raparperipiirakka on moderni klassikko.

Anikó Lehtinen

Yksi bloggareiden kesän suosikkileivonnaisista on tässä. Tämä raparperipiirakka on kiertänyt monessa ruokalehdessä- ja blogissa. Resepti on kotoisin Hämeenkyrön maisemakahvilasta. Ja näin se tehdään.

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Murutaikina:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Pohja:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl juoksevaa jogurttia
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g
)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sulata voi. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Jaa seos kahteen kulhoon, toiseen 2/3 ja toiseen 1/3 taikinasta.

Sekoita jogurtti ja kananmuna. Lisää seos isompaan taikinarään.

Levitä taikina leivinpaperin päälle korkeareunalliselle uunipellille. Ripottele raparperinpalat taikinan pinnalle.

Sekoita yhteen rahka, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Ripottele vielä loppu muruseos piirakan pinnalle ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin tai kunnes se on pohjasta kypsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tässä ovat Suomen top 10 -ruokablogit30.6.2015 21.28
Itsetehdyn jäätelön voi maustaa vaikka raparperilla12.7.2011 10.02
Savuisen viskin makua ribseihin? Näin se onnistuu1.7.2015 22.00
Hävikki herkuksi: Käytä puuronjämät sämpylöihin20.10.2014 21.00
Hävikki herkuksi: jauheliha-sienipihvit22.9.2014 08.00
Hävikki herkuksi: kylmä kurkkukeitto15.7.2014 06.00
Hävikki herkuksi: savukalatahna25.6.2014 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu