Puheenaihe

Toimittaja hyppäsi kuskittoman bussin eteen – näin siinä kävi

CityMobil2 -linja-auton turvajärjestelmät toimivat mainiosti.

Don Lehtinen

Kivistön juna-asemalta asuntomessuille ja takaisin kulkevat kuskittomat linja-autot ovat tänään aloittaneet täyden toiminnan.

Messujen ajan parhaimmillaan 12 kilometrin tuntinopeuteen kiihdyttävä CityMobil 2 on suunniteltu pysähtymään pienimmänkin häiriön sattuessa. Mutta toimiiko ominaisuus?

Ensimmäinen yritys ei aiheuta stressiä. Toimittaja seisoo paikallaan ajoradalla ja kuskiton auto kiihdyttää häntä päin. Noin viisi metriä ennen törmäystä auto alkaa hidastaa, kilistää kelloa ja pysähtyy kahden metrin päähän toimittajasta.

Toisella kerralla tilanne on yllättävämpi. Auto kiihdyttää ja toimittaja odottaa tien reunassa. Viisi metriä ennen ohittamista toimittaja hyppää auton eteen. Auto kilistää kelloa, tekee äkkijarrutuksen ja pysähtyy täysin noin puolentoista metrin päähän.

Toimittaja jää auton eteen seisomaan ja hetken päästä auto pyytää kellonsoitollaan häntä väistämään. Tämän jälkeen matka voi jatkua normaalisti.

Linja-autojen asuntomessut ovat alkaneet nikotellen: testimatkalla auto pysähtyi kahdesti kesken matkan. Ensimmäisellä kerralla auton esittelijä-varmistaja pysäytti matkan, kun aidan yli hypänneet ihmiset juoksivat ajoradalle kolmenkymmenen metrin päässä autosta.

Valvoja Francois Charlot’n mukaan autojen eteen hyppääminen hupimielessä on noussut suureksi ongelmaksi.

Vain hetki tämän jälkeen sade sotki auton lasersäteillä toimivan ohjausjärjestelmän ja auto pysähtyi äkillisesti noin 10 kilometrin tuntivauhdista. Sisällä autossa äkkipysähdys pelästyttää, vaikka nopeus on alhainen.

Auto kuljettaa messuilla arkipäivisin yhteensä noin 500 matkustajaa, arvioivat auton valvojat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Asuntomessut alkavat tänään Kivistössä – Tässä messujen ABC10.7.2015 05.55
Kuskittomat älybussit pääsevät kohta tositoimiin8.7.2015 10.13
Tässä ne nyt ovat! Asuntomessujen kuskittomat bussit kuvaesittelyssä10.6.2015 15.21
Kuskittomat bussit tulevat sittenkin Vantaalle7.5.2014 16.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu