Paikalliset

Sisäilmaongelmat sulkivat lastenkirkon

Osa jumalanpalveluksista ja kastetilaisuuksista järjestetään jatkossa Hakunilan kirkossa.

Armi Suojanen
Pyhän Annan lastenkirkko Vantaalla suljetaan väliaikaisesti sisäilmaongelmien vuoksi.

Jumalanpalvelukset ja kasteet järjestetään jatkossa Hakunilan ja Länsimäen kirkoilla. Koululaisten iltapäiväkerhon toimipaikka on Itä-Hakkilan koulu ja kirkon pihamaa. Päiväkerhojen paikka on Hakunilan kirkolla.

Vuonna 1968 rakennetun ja vuonna 2004 peruskorjatun kirkon sisäilmassa on ollut ongelmia syksystä 2013 lähtien. Toukokuussa otettujen sisäilmamittausten ja kuntotutkimusselosteen mukaan kirkon pohjakerroksen eteistilassa, takkahuoneessa ja yläkerran sähköpääkeskuksen edessä on havaittu kohonneita mikrobipitoisuuksia. Myös joissakin pohjakerroksen huoneissa mitattiin kohonneita bakteeripitoisuuksia.

Vantaan kaupungin terveystarkastajan tarkastusraportin mukaan on todennäköistä, että tiloista aiheutuu terveyshaittaa ja tilojen käyttöä pitäisi välttää.

– Palaamme lastenkirkkoon vasta, kun sen tilat on korjattu ja todettu turvallisiksi käyttää, kertoo Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen Vantaan seurakuntien tiedotteessa.

Vantaan seurakuntien täytyy toimittaa 15. lokakuuta mennessä selvitykset tarvittavista korjauksista ja niiden aikatauluista Vantaan kaupungille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu