Puheenaihe

Juha Sipilän turvapaikka-avaus oli ”virhe pääministeriltä” – harvinainen kritiikki omista riveistä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti toissaviikolla, että hän on valmis antamaan vähällä käytöllä olevan kotinsa turvapaikanhakijoille.

Arkistokuva

Vantaalainen kaupunginvaltuutettu Johannes Hirvaskoski (kesk.) kritisoi Uuden Suomen puheenvuoro-blogissaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) antamaa signaalia maailmalle.

Signaaleilla Hirvaskoski viittaa pääministeri Sipilän toissaviikkoiseen ilmoitukseen tarjota oma kotinsa turvapaikanhakijoille.

– Kun Juha Sipilän ilmoitus tarjota oma kotinsa turvapaikanhakijoille uutisoitiin Al-Jazeera -kanavalla, Sipilän toiminta koitui Suomen ja suomalaisten vahingoksi. En voi tuomita Sipilän tekoa kansalaisena, mutta pääministerinä hänen olisi tullut paremmin harkita tekonsa seurauksia, kirjoittaa Hirvaskoski.

Hän rinnastaa Sipilän avauksen Saksan liittokansleri Angela Merkelin lausuntoihin, jotka ovat lisänneet turvapaikanhakijoiden tulvaa viime päivinä.

Viikonloppuna Saksa joutui vetämään hätäjarrua ja palauttamaan rajatarkastukset.

– Samalla on kerrottu Angela Merkelin joutuneen rajuimpaan kurssin korjaukseen kansleriuransa aikana. Saksa aloittaa rajatarkastukset pakolaisten kontrolloimattoman vyöryn vuoksi. Merkelin avokätinen ilmoitus ”kaikkien” vastaanottamisesta on kaatumassa mahdottomuuteensa.

Hirvaskoski sanoo, että valtionjohtajien pitäisi tarkemmin punnita sanojaan.

Sentimentaalisuus voidaan sallia kansalaisille, mutta sitä ei voida sallia valtiojohdolle.”

– Valtiojohtajien täytyy miettiä mitä signaaleja he lähettävät. Aivan kuten ”Itäisen kumppanuuden” ohjelma oli väärä signaali ja väärää auttamista, osaltaan luoden Ukrainan ongelman, ovat puheet ”pakolaisista” ja ”pakolaisten jakamisesta” tai ”kaikkien auttamisesta” olleet väärä signaali.

– Sentimentaalisuus tai alemmuuskompleksi voidaan sallia kansalaisille, mutta sitä ei voida sallia valtiojohdolle. Valtiojohdon tehtävä on viileän analyyttisesti punnita, ovatko päätökset Suomen ja suomalaisten hyväksi vaiko heidän vahingokseen, kirjoittaa Hirvaskoski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Sipilän koti turvapaikanhakijoille – tuleekohan Sipoosta vai Kesärannasta ykköskoti?5.9.2015 11.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu