Vantaan pakolaistilanne mullistui viikossa – Katso, missä uudet vastaanottokeskukset sijaitsevat

Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat Vantaalle tiistaina. Yksi heistä oli 21-vuotias Mohammed Aldoleme. Irakista matkannut nuori mies saapui Vantaalle perheineen, äidin, isän ja kahden veljen kanssa. Perhe majoittui lentoaseman läheisyydessä sijaitsevaan vastaanottokeskukseen. Aldolemellä oli kaksi toivetta: lepoa ja asunto.

Päivi Tuovinen

Auramoon valmistellaan turvapaikanhakijoiden keskusta. Apukuljettaja Mika Salin ja vapaaehtoistyöntekijä Sami Salmela kantoivat torstaina kiireellä patjoja taloon perjantaina saapuvia turvapaikanhakijoita varten.

Päivi Tuovinen

Veromiehessä Robert Huberin tiellä sijaitsevaa YIT:n rakennusta otettiin torstaina illansuussa kiireellä vastaanottokeskuksen käyttöön. Perjantaina taloon saapuu parisataa turvapaikanhakijaa.

Päivi Tuovinen

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, Luona Oy:n hallituksen puheenjohtaja Paavo Voutilainen ja projektinjohtaja Marko Sivula katsastivat torstaina Robert Huberin tiellä sijaitsevan vastaanottokeskuksen. Ensimmäiset 200 uutta asukasta taloon tulee jo huomenna perjantaina.

Päivi Tuovinen

Vantaa on tällä viikolla ottanut vastaan satojen pakolaisten tulvan, joka on yllättänyt myös kaupungin päättäjät. Kun Vantaan rakennettavaksi sovittu asuntokapasiteetti tulee täyteen, silloin turvapaikanhakijoiden määrä ylittää tuhat henkeä.

Vajaassa viikossa Vantaalle on perustettu peräti neljä vastaanottokeskusta, joita on kunnostettu tulijoiden käyttöön tulipalokiireellä.

Vielä alkuviikolla perustetut keskukset sijaitsevat Luona Oy:n tiloissa Ilmailutiellä ja Sokkakujalla. Huomenna perjantaina avataan Auramon ja Robert Huberin tien vastaanottokeskukset.

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämän Auramon tiloissa kapasiteettia on tällä hetkellä noin 60 turvapaikanhakijalle. Keskus sijaitsee Valimotiellä. Parhaillaan käynnissä oleva remontti tuo mahdollisuuden ottaa tiloihin kaikkiaan 200 ihmistä.

Robert Huberin tielle tulee pelkästään huomenna 200 asukasta. Maanantaina tulee toiset 200 ja tiistaina tai keskiviikkona satakunta. Rakennuksen lopullinen asukasmäärä tulee olemaan noin 800.

– Auramossa suihkuja ja vessoja tarvitaan paljon enemmän kuin toimistokäytössä olevaan tilaan. Otamme lisää väkeä, kun saamme paikat kuntoon, sanoo SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

Luona Oy:n ylläpitämät vastaanottokeskukset pyörivät yrityksen oman henkilökunnan voimin. Luonan hallituksen puheenjohtaja Paavo Voutilainen sanoo tunnelman vastaanottokeskuksissa olleen rauhallinen.

– Ihmiset ovat väsyneitä ja rasittuneita. He ovat tulleet pitkän matkan helvetin läpi ja haluamme, että ihmiset saavat rauhoittua, Voutilainen painottaa.

Auramossa tulee aluksi työskentelemään kymmenkunta palkattua henkilöä.

– Vauhti on tässä asiassa ollut melkoinen. Vastaanottokeskuksen avaaminen, rekrytointi ja kaikki muu on tapahtunut hurjassa aikataulussa, Kaukiainen sanoo.

Auramon tiloissa oleva vastaanottokeskus on aikuiskohde. Luona Oy:n vastaanottokeskuksissa on myös lapsia. Vantaan kaupunki tekee yhteistyötä vastaanottokeskusten kanssa.

– Ponnisteluiden jälkeen saatiin yksityisiä mukaan, Vantaan kaupungin perhepalveluiden johtaja Maritta Pesonen sanoo.

Pesosen mukaan uusia paikkoja etsitään, jos valtion viranomaiset tätä pyytävät. Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen korostaa kaupungin tekevän hyvässä hengessä yhteistyötä maahanmuuttoviraston kanssa.

– Olemme yhtenä kuntana tekemässä sen mitä tässä poikkeustilanteessa voidaan tehdä, Nenonen sanoo.

Kommentit

Virallisten tietojen mukaan 70% tulijoista on nuoria miehiä. Virallinen totuus vaan ohitti rajan yli tarkastuksetta vilahtaneet. Aikoinaan somaliasta tulleet ovat virallisesti 85% työttömiä ja osalla tukitöitä. Mahtavaa!

vexi

Kuvittele, kuinka Tarja Halonen kuiskuttelee sinun korvaasi, että sinun pitää vaan suvaita.

No niin, joko rauhoitti? :)

meillä on unelma

"Lepoa ja asunto"
Jos eivät muuta tarvitse, niin eiköhän me heille sellainen suvaita. Mukavaahan se olisi sellainen itse kullekin. "Rauhaa" ja muuta tosi pateettista.
Hyvinhän me ollaan tultu toimeen romanienkin kanssa. Romanit taitaa olla lähtöisin noilta samoilta seuduilta. Eihän romanit kakki romanialaisia ole.

Meillä ei nollia lasketa

"Lepoa ja asunto". Mitä jää ääneen sanomatta on ilmainen asunto, ruoka, vaatteet, terveydenhuolto, kielikurssit, tulkkauspalvelut, lapsen koulutus ja käyttörahaa. Näitä on varmaan ensi vuoden loppuun mennessä jo 200 000.

Anonyymi

Toivottavasti tällä bisneksellä rahaa kuokkivien lapset ja muut läheiset muistavat aikanaan muistuttaa vanhempiaan siitä, mitä tuli aiheutettua siinä sivussa muille vantaalaisille, kun konflikteja suuren määrän keskityksen johdosta väistämättä tulee.

Yrittäjänä ja ihmisenä itse halveksun tuonkaltaista ansaintamallia. Teen itse vastikkeetonta hyväntekeväisyystyötä, mutta tuolla tavalla kupataan omiin taskuihin konkurssikypsän valtion viimeisetkin pennoset.

Enkeleitäkö

Rajat kiinni. Tai Parakki kylä pystyyn Rajalle. Ja tukirahat nolliin. Hyväntekeväisyys puljut on ihan kusetusta.

Ei rahaa tälläseen turhaan

Halla-ahon ehdotus parakeista jne oli tosi viisas ja toivotaan, että hallitus ottaa onkeensa, ennen kuin koko maamme on miehitetty musulmaanikoilla. Uskon, että kestää vain lyhyen hetken, ennen kuin terroristien pommit alkaa paukkua Suomessakin, niin kuin Ruotsissa.

Halla-ahon kommentit esiin!

Kysymyksessä on siirtolaisuus ilman normaaleja menettelyjä. Pakolaisuutta tai pikemminkin pakolaisena esiintymistä käytetään ohituskaistana, kun tulijat poimivat parhaat edut tarjoava maan.

Jos suomalainen hakee siirtolaiseksi esimerkiksi Australiaan, kaikki selvitetään. Pitää olla ihan oikeita opintoja suoritettuna tai ammattitaitoa, pitää löytyä heti työpaikka, johon ei Australiasta olevista löydy tekijää. Pitää osata kieltä. Pitää hyväksyä australialainen kulttuuri. Rikostaustat selvitetään. Puhtaat paperit pitää olla. Pitää olla sopivan ikäinen, muuten ei pääse. Pitää olla terve. Pitää olla rahaa.

Nyt nämä lähi-itäläiset marssivat Suomeen ja katsovat oikeudekseen saada hyvä elämä. Sen he saavat. He saavat paremman elämän kuin suomalaiset. He ovat jonossa ensimmäisenä, kun etuja jaetaan. Ilmainen asunto. Helsingin kaupungin työpaikka menee aina kehitysmaalaiselle, jos sitä hakee myös suomalainen. Tulijoiden kohdalla opintovaatimuksista joustetaan, ajokortit ja tutkinnot saadaan helpotetusti. Media julkaisee sankaritarinoita tulijoista. Tulijat halveksivat suomalaisia. Monet suomalaiset naiset ovat mielissään, kun maahan saapuu miehiä, jotka pistävät heidät kuriin.

Ehkä suomalaiset keskimäärin väestönä ovat tulleet hulluiksi. Ainakaan omaa etuaan tämä väestö ei osaa ajaa.

Anonyymi

On tää tärkeätä. Nämä keskukset tekevät aviapoliksesta rauhattoman. Jumbo on täynnä yksittäistapauksia ja raiskaustilastot kasvaa. Vihaksi pistää!!! Nyt mielenosoitus tätä sontaa vastaan. Mitta täynnä noita. Varoitustarrat ympäristöön. Ottakoon Nenonen sipilän opetuslapset omaan kotiinsa

pian entinen vantaalainen

Toimittaja, tarkasta ajankuluksesi Luona Oy::n hallituksen muut jäsenet..
Onko veroeurot vai kutsumus vetänyt heidät hallitukseen?

Transparency International Finland osaa varmaan valaista

He ovat tulleet läpi helvetin LOL LOL ja vielä LOL. Iphone ja siitä pyörivät videot on niitä siellä helvetissä viihdyttäneen ja kotimatka toteutuessaan sujuu Finnairin siivellä veronmaksajien piikkiin. Luona kuittaa tästä kohtuukorvauksen ja veronmaksajat maksaa.
Kunnon kusetusta...

Stalkkari

Ihmiset ovat väsyneitä ja rasittuneita.kyllä suurin osa tosta porukasta ainakin ulkoapäin katsottuna näyttää lähinnä lomareissulla olijoilta.

Anonyymi

Mekin tunnolliset suomen kansalaiset olemme väsyneitä ja rasittuneita tähän turhauttavaan elintasopakolaisongelmaan.
Itse en ainakaan suvaitse elintason perässä juoksevia vapaamatkustajia. Anteeksi minun rasismi vihersuvakit.

jipii

"Ihmiset ovat väsyneitä ja rasittuneita. He ovat tulleet pitkän matkan helvetin läpi ja haluamme, että ihmiset saavat rauhoittua, Voutilainen painottaa."

Tuoltako näyttää ihmiset jotka ovat matkanneet läpi helvetin? Helvetti alkaa näinollen Irakin rajalta käsittäen Euroopan ja päättyy Suomen rajalle. Onneksi Suomi ei näinollen ole helvettiä, huh ihan säikähdin :).

Tälle Luona Oy:lle on pakko nostaa hattua business vainosta. Selvää pörssi ainesta. Täytynee harkita alalle siirtymistä muuten Luona Oy:llä on määräävä markkina asema.

Näin on.....

Kiitos Helsingin uutisille, jossa vielä saa esittää mielipiteensä tästä kansainvaelluksesta. Sananvapaus on tukittu lähes kaikkialla tästä aiheesta. Maan johto alkaa muistuttaa enemmän Pohjois-Koreaa ja Venäjää, kuin avointa Suomenmaata.

zz11zz

Jep ja usein törmää siihen, että ottamalla kantaa tätä kansainvaellusta vastaan on laakista rasisti. Koko rasisti sana ja sen käyttö on loppuun kulunut ja sen esiin vetäminen aiheuttaa nykyään pelkkää naurua.

Näin on.....

Onnea vaan Vantaa, eikös tuonne Hakunilaan vielä mahdu näitä kulttuurin rikastuttajia!!! Ois hauska tietää missä kantasuomalaiset tulevaisuudessa saadaan asua?? teltassa kai....

mk76

Hakunilaan? Oletkos mahdollisesti jonkinsortin natsisti? Siihenhän rakentuu ihan viereen, Aviapolikseen ja Kivistöön, paljon ihan uusia asuntoja, joihin kunniakansalaiset voidaan majoittaa kätevästi suoraan näistä kultamunahautomoista..

Rigor.Mortis

Perhekuvassa iskästä ja äiskästä ei tule koskaan olemaan yhteiskunnalle mitään hyötyä.
Johan on taas jukolauta loistokauppa!

Julkinen sektori

MV-lehti kertoo kuinka Mäntässä portsari on ollut vaarassa menettää näkönsä kun ei päästänyt liikaa nauttinutta ulkomaalaistaustaista ravintolaan.
Eikös löydy tiloja näille Espoosta, Westendistä, Kauniaisista, Porvoosta, Sipoosta, Tammisaaresta jne., heidän pitää osallistua Vantaan tavoin "taakan jakoon"!
Kumman hiljaista, nyt ottamaan rikastuttajia vauraaseen joukkoonne!

ttu

Ole huoleti, Tapiola kuhisee jo kehitysmaalaisia Otaniemen tuoreesta poliitikkojen rahastus-yksityis-VOKista. Kohta ei enää mummut uskalla mennä sinne asioille.

TTTTT

jep, kunpa olisikin niin että olisi niitä perheitä!! Onko tämä ainoa perhe saatu kuvaan? lähes kaikki tulijat miehiä iältään 20-40 v. Huom. osa halunnut jo lähteä pois koska tarjolla olikin vain patja ja jauhelihakeitto, ei edes asuntoa ja kunnon safkaa. Käykääs itse katsomassa; paikalla miehiä joita kaverit odottaa autojen kanssa ulkopuolella. Tavoite: päästä naisiin keskustan kuppiloihin, huom. teinikuppiloihin jotka ovat jo kummasti täyttyneet näistä "hätääkärsivistä." Saisiko medialta välillä totuuden tilanteesta? Fakta on se että oikeasti avun tarpeessa olevat ovat jossakin ihan muualla nyt kuin näissä Vantaan parakeissa...

asiasta tietävä....

Kyllä mummujen on turvallista liikkua pakolaismiesten keskellä. Niissä kulttuureissa kunnioitetaan vanhuksia, eikä vanhojen naisten perään katsele nuoret kollit.

Aina voi jäädä yksin

Ponnistelujen jälkeen saatiin yksityisiä mukaan, sanoo pesonen. Aika eeppistä sadun kerrontaa. kyllä kai, monet muutkin haluaisivat tienata valtavia summia pakolaispisneksellä, mutta kun ei järjestetä hankintalain velvoittamia kilpailutuksia, niin pisnes on harvain käsissä.

Vuotilainen

Merkillistä miten Helsingin entinen sosiaalijohtaja PAAVO VOUTILAINEN , joka sosiaalijohtajana kunnostautui mm. kommentoimalla ala-arvoisesti menehtyneen Erikan tapausta ja tilaamalla 72 000 euron huonekalut toimistohuoneeseensa ilman kilpailutusta, onkin osannut ajoissa siirtyä roimasti tappiollisen Luona Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi ennenkuin pakolaisryntäys alkoi ? Ja nyt lyövät rahoiksi kunnolla.

Paavo Voutilainen muun muassa tilasi Helsingin kaupungille konsultointipalveluja SPR:ää lähellä olevalta Diakonissalaitokselta 130 000 eurolla, jälleen ilman kilpailutusta.

Linkki, jos ette usko http://yle.fi/uutiset/helsingin_sosiaalijohtaja_joutuu_syytettyjen_penki...

Jotain kovasti mätää on tässä Paavo Voutilaisen puuhailussa, tutkivaa journalismia kaivattaisiin Suomeen todellakin !

Jaakko Partamaa

Mutta kun Voutilainen on helsinkiläinen, niin ainakin Hesari päästää hänet kuin koira verjästä..:) hesari tutkii vain vantaalaisia rötöstelyjä... joskus espoolaisiakin..

Näin se menee!

Siis uskon , että on niitä oikeasti sotaa pakenevia ja apua tarvitsevia paljon , mutta miksi Ruotsi valitsee ne syyrialaiset perheet? Ja miksei KUKAAN TOIMITTAJA voi kysyä näiltä englantia osaavilta irakilaisilta, että kertokaa mistä olosuhteista lähditte, mitä te pakenette? En ole kuullut näitä kauhu-tarinoita vielä kertakaan? Kertokaa jos niistä jossain voi lukea. Ihmiset hyväksyvät auttamisen paremmin , jos avun tarvekin on aito.

Perheen iskä

Jumbossa ja lähiympäristössä pörrää n 20-40 miehiä pelkästään. Suuntana Helsingin keskusta. Kannattaisi nyt jo lisätä reilusti partiointia ennen kuin mitään tapahtuu. He saavat jostain seutuliput jokapäiväksi ja kuka heidän puhelinlaskunsakin maksaa. Puhuvat varmaan 10h päivässä. Käykö tässä niin että työssäkäyvät joutuvat ulos kaupungin vuokra-asunnoista ja työttömät tilalle? Jos niin käy jollekkin työssäkäyvälle. Niin kehoitan vaihtamaan verokuntaa eli muuttamaan. Vantaalla menisi varmaan hyvin kun veronmaksajat asuisivat lähikunnissa ja vantaalla asuisi vain työttömiä!

tasapuolisesti kaikille

Onko Tuusula, Sipoo tai Kerava vielä mamu-vapaata aluetta? Pakko muuttaa kohta Vantaalta pois, kun täällä ei enää saa liikkua rauhassa ja joutuu pelkäämään myös lasten turvallisuuden puolesta.

perheenäitivantaalta

Liisa Mariapori kertoo Maahanmuuttoviraston edustajan sanoneen Rovaniemen kaupunginvaltuustolle pidetyssä infotilaisuudessa maahan suunniteltavan pakkolainsäädäntöä, jonka mukaan Suomeen otetaan 1.250.000 turvapaikanhakijaa, jotka sijoitetaan jokaiseen kuntaan niin, että kunnan väkiluvusta neljännes on turvapaikanhakijoita. Siis pakkolainsäädäntö!

http://mvlehti.net/2015/09/28/rovaniemis-city-councillor-leaked-governme...

acc

Tää touhu on järkyttävää. Kansa ei näitä halua. "Demokratia" on pelkkä vitsi! Koskaa hallitus "kantaa vastuun" niistä sadoistatuhansista suomalaisista, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella? Ai niin, ei heitä kiinnosta suomalaisten hyvinvointi, sillä ei tienaa.

Hate edge

Luona Oy hallituksessa istuu nykyinen kansanedustaja Sanna Lauslahti. Miiapetra kumpula-natrin mies Pasi Natri. Entine demariedustaja Ulpu Iivari jne...

Näyttävät kansanedustajat tekevän bisnestä tällä pakolaisvyöryllä. Ei taida olla ihan puhtaat jauhot pussissa että ko firma päässyt rahastamaan asialla.

Suomalaista korruptiota

Taitaa olla suuri osa näistä irakilaisista miehistä kielteisen turvapaikan saanneita ruotsista. Palautus odottaa takaisin kotimaahan ja ovat kuulleet hölmölästä nimeltä suomi johon pääsee kävelemällä vain rajan yli et tarvitse passia kukaan ei kysy mitään ja kohta alkaa tuet juoksemaan. Kyllähän se jengi näyttää lähinnä rentoutuneilta turisteilta. Ruotsi säästää palautus kuluista miljoonia ja työntää ongelmat rajan yli suomeen. Täällä maailman pelastajat hokevat mantraansa "minulla on unelma" ja samalla sovittavat suomi neidon kaulaan köyttä. Samalla pääministeri ja kumppanit haluavat vetää viimeisenkin tapin suomi laivan pohjasta ja upottaa tämän itsenäisen maan.

Cul de sac

Tummien miesten tuijottelu on aiheuttanut sen, että teinitytöt eivät enää halua mennä Jumboon ostoksille. Kokevat olevansa riistaa, kun vanhat äijät kuolaavat heidän peräänsä.

Onnea Jumbo vaan uusiutuvasta asiakaskunnasta. Ostovoima tuskin on samaa kuin poistuvan asiakaskunnan.

huolestunut vanhempi

"– Ihmiset ovat väsyneitä ja rasittuneita. He ovat tulleet pitkän matkan helvetin läpi ja haluamme, että ihmiset saavat rauhoittua, Voutilainen painottaa."
No, kukaan ei pakottanut niin pitkälle matkalle Suomeen asti, joten itse ovat vastuussa rasittuneisuudestaan. En toivota tervetulleiksi. Voutilaista nyt ei kiinnosta mitä minä haluan, mutta sanonpa silti: ettei minun tarvitse olla mukana maksamassa Voutilaisen bisnesvoittoja, tai muutenkaan "hädänalaisten" kustannuksia.

Hölmölästä päivää

Sivut